Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Маю надію, що «Стоп-Відкат» дійсно є неупередженим та незаангажованим інститутом громадянського суспільства»

17 вересня 2012 - 15:11

Голова обласної державної адміністрації зустрівся із засновниками громадської ініціативи «Стоп-Відкат» у Запоріжжі: відомою журналісткою Наталією Виговською, представником «Комітету виборців України» в регіоні  Романом П’ятигорцем та Ігорем Артюшенком, який представляє ГПО «Українська Справа».

Зустріч з очільником регіону відбулась на прохання громадських лідерів одразу після їхнього звернення. Під час розмови йшлося про необхідність поліпшення співпраці влади з громадськістю, зокрема, неурядовими організаціями в реалізації проектів прямої дії.

«Стоп-Відкат» - один з таких проектів, який стартував у Запоріжжі в червні  поточного року. Його основна мета – здійснення громадського контролю за використанням бюджетних коштів і, насамперед, під час проведення тендерних закупівель.

На думку лідерів громадської ініціативи, влада не завжди є відкритою у наданні такої інформації, а часто-густо обмежується формальними так званими відписками. Нині «Стоп – Відкатівцями» вже зібрано кілька десятків прикладів такого листування з органами місцевої влади та комунальними підприємствами. Значна частина з них стосується діяльності комунального господарства Запоріжжя.

Саме тому Олександр Пеклушенко запросив взяти участь у зустрічі й Запорізького міського голову Олександра Сіна, який, зокрема, запевнив: «Я особисто зацікавлений у тому, щоб усю інформацію, котра необхідна вам, ви отримували в повному обсязі. Крім того, я зацікавлений у тому, щоб, у тому числі і за вашою допомогою, виявлялись усі факти незаконних дій. Відтак готовий сприяти вашій більш тісній співпраці безпосередньо з керівниками комунальних підприємств та установ Запоріжжя».

- Ми дуже задоволені тим, що відбулася зустріч з першими особами регіону та міста. Наша ініціатива є пілотною в Україні, згодом такі ж громадські об’єднання мають з’явитись у 18 регіонах держави. Впевнені, що і місцева влада, й інститути громадянського суспільства мають бути зацікавлені в такому діалозі та співпраці, якому сьогодні було дано старт у Запоріжжі, - зазначив один із засновників громадської ініціативи «Стоп-Відкат» Роман П’ятигорець.

- Маю надію, що громадська ініціатива «Стоп-Відкат» дійсно є неупередженим та незаангажованим інститутом громадянського суспільства. Впевнений у тому, що нам якомога частіше треба збиратись та обговорювати найгостріші проблеми. Тому я завжди готовий до зустрічі з вами в разі такої потреби, -  запевнив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки зустрічі.

Слід зазначити, що папку, у якій зібрано листування громадської ініціативи «Стоп-Відкат» з розпорядниками бюджетних коштів, було передано Запорізькому міському голові Олександру Сіну, який пообіцяв детально та оперативно відреагувати на викладені зауваження до міської влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни