Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Президент дав чітке доручення – до 1 жовтня вирішити проблемні питання «ЗЗФ» та розробити програму відновлення алюмінієвого комбінату»

12 вересня 2012 - 13:50

11 вересня в Дніпропетровську під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулася всеукраїнська нарада щодо підтримки реального сектору економіки. У заході взяли участь урядовці, голови місцевих державних адміністрацій, промисловці, представники вітчизняного бізнесу та науковці.

Як розповів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, під час наради у Дніпропетровську обговорювались також і проблеми промислових підприємств Запорізької області.

Головна проблема  регіону, яка потребує негайного  розв’язання  на державному рівні, на глибоке переконання очільника області – це стан електрометалургійного комплексу Запорізької області.  

За ініціативи Олександра Пеклушенка проблеми запорізьких  підприємств електрометалургійного комплексу  обговорювалися минулого тижня на засіданні Кабінету Міністрів, а також  10 вересня на нараді під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського.

- Нарада, що відбувалась під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського, продемонструвала, що процес вирішення проблем підприємств електрометалургійного комплексу Запорізької області має бути двостороннім. Держава готова надати заводам, які потерпають від високої вартості електроенергії, пільги. Але ці підприємства повинні запропонувати певні  компенсаторні механізми та соціальні гарантії. Власники підприємств мусять показати свої плани щодо збільшення обсягів виробництва, зростання заробітних плат, збільшення надходжень до бюджету. І головне, вони повинні впроваджувати енергозберігаючі технології, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Як повідомив Олександр Пеклушенко, проблеми підприємств електрометалургійного комплексу  області порушувалися  і на всеукраїнській нараді щодо підтримки реального сектору економіки.

- Президент дав чітке доручення - до 1 жовтня вирішити проблемні питання «Запорізького заводу феросплавів» та розробити програму відновлення алюмінієвого комбінату, - наголосив керівник регіону.

За словами Олександра Пеклушенка, обговорювалося  і питання будівництва мостів в Україні. Президент Віктор Янукович ще раз наголосив на пріоритетності зведення мостових переходів у Запоріжжі.

Будівництво мостів, відродження сільськогосподарського машинобудування та виробництва вітчизняних  товарів народного вжитку –  засоби, які дозволять країні збалансувати  реальний сектор економіки та мінімізувати негативні тенденції, які складаються у світовій економіці. Лише комплексний підхід, коли розвивається внутрішнє виробництво, а  продукція металургійних підприємств отримує ширші вітчизняні ринки, дозволить, у  тому числі,  втримати важливу для України та Запорізької області гірничодобувну галузь. Про це йшлося на всеукраїнській нараді під головуванням Президента Віктора Януковича в Дніпропетровську. За її результатами Президент дав цілу низку доручень Уряду та місцевій владі, спрямованих на опрацювання заходів щодо підтримки реального сектору економіки України.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни