Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі - вирішення питань надання ефективної екстреної медичної допомоги населенню області

12 вересня 2012 - 13:17

На часі - вирішення питань надання  ефективної екстреної медичної допомоги  населенню області

Запровадження  норм Закону України «Про  екстрену  медичну допомогу», який   ухвалений у липні цього року, обговорили  в прямому ефірі  учасники  програми «По суті» на   телеканалі «Запоріжжя» - фахівці галузі,  а також заступник голови   обласної державної адміністрації    Ігор Шишка та начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко.

Зокрема, учасники програми пояснили, яким чином забезпечується визначене законом  право кожної людини, яка перебуває на території України, незалежно від її фактичного місцезнаходження, на безоплатну, доступну, своєчасну та якісну екстрену медичну допомогу в разі  раптового погіршення стану здоров’я (невідкладного стану), який становить безпосередню та пряму загрозу життю та здоров’ю.  Зокрема, фахівці підтвердили, що всі лікарні області, і насамперед Запорізька міська лікарня №5 –  центр  надання екстреної медичної допомоги, забезпечені   для цього необхідними медикаментами на термін щонайменше  72 години.

Також  вони  поінформували телеглядачів  про  порядок звернення за екстреною медичною допомогою та порядок реагування на виклики екстреної медичної допомоги, засади організації її надання. Йшлося і про  соціальні права і гарантії працівників системи екстреної медичної допомоги; порядок фінансового, матеріально-технічного та наукового забезпечення діяльності системи екстреної медичної допомоги в  регіоні; відповідальність за порушення законодавства у сфері екстреної медичної допомоги.

 Під час програми проводилося  інтерактивне опитування, в якому взяли участь  майже 600 людей. Більшість запоріжців (270) зійшлися на думці, що  якість надання  екстреної медичної допомоги  насамперед залежить від   рівня фахової підготовки  спеціалістів. Приблизно така ж кількість вважає, що якість  надання екстреної медичної допомоги залежить від технічного оснащення  служби.

-  Не маємо сумніву в тому, що  вирішення питань надання  ефективної екстреної медичної допомоги  населенню області має  першочергове значення, - підбив риску  заступник голови ОДА Ігор Шишка. – І  необхідна для цього  організаційна робота  буде проведена якісно і в найкоротший термін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни