Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У 2012-2013 роках до швидкісного Інтернету мають бути підключені всі сільські школи

4 вересня 2012 - 11:30

У 2012-2013 роках до швидкісного Інтернету мають бути підключені всі сільські школи

Під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, було розглянуто питання телефонізації сільських населених пунктів та розвитку мережі Інтернет на територіях регіону.

Як поінформував директор Запорізької філії ВАТ «Укртелеком» Михайло Лобунов, з початку року працівниками  підприємства  встановлено 246 квартирних телефонів пільговим категоріям громадян. Наразі в роботі  залишаються 269 заяв. З них до кінця року реально задовольнити тільки 10.

Такий низький темп телефонізації сільської місцевості керівник філії ВАТ «Укртелеком» пояснив тим, що багато населених пунктів знаходяться у віддаленості від прокладених мереж. Для того, щоб установити телефонний апарат у таких місцевостях, необхідно виконати ряд додаткових будівельних робіт.

Зважаючи на це, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко поцікавився, чи не  дешевше придбати мобільні телефони з пакетом послуг та вручити незахищеним верствам населення, які проживають у сільській місцевості.

- З одного боку, буде дійсно простіше роздати людям мобільні телефони, аніж прокладати нові кабелі зв’язку. З іншого,   невідомо, чи зможе бабуся, яка ніколи не тримала в руках такий апарат, розібратися в ньому, - зауважив Михайло Лобунов.

Питання телефонізації сільських населених пунктів тісно пов’язане з упровадженням швидкісного Інтернету в сільських школах. Наразі тільки 50% сільських шкіл мають швидкісний Інтернет. На території регіону змонтовано 109 майданчиків доступу до Інтернету, і тільки 39 з них розміщені в селах.

Як пояснив М. Лобунов, упровадження швидкісного Інтернету в селах – це збиткова діяльність, оскільки вимагає багато затрат на відкриття майданчика швидкісносмугового доступу, прокладення кабелів. Враховуючи це, підключення до Інтернету сільської школи обійдеться від 4 до 6 тис. грн. у залежності від відстані до райцентру.

- Наше завдання  - в 2012-2013 роках підключити всі сільські школи до швидкісного Інтернету. До цієї роботи має долучитися весь місцевий бізнес та місцеві ради, 4 – 6 тис. грн. – це не так багато. Там, де немає можливості знайти необхідні кошти, допоможе обласний бюджет, - констатував Олександр Пеклушенко.

Наразі фахівці Запорізької філії ВАТ «Укртелеком» мають підготувати передпроектну документацію на встановлення майданчиків ШСД у віддалених куточках регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни