Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Виставкова акція «Барвиста Україна – 2012»

23 серпня 2012 - 14:11

На виконання Указу Президента України від 24.09.2005 № 1337 «Про вдосконалення проведення виставково-ярмаркових заходів», з нагоди 21-ї річниці Незалежності України та з метою поширення позитивної інформації про Запорізький регіон облдержадміністрацією та Запорізькою торгово-промисловою палатою було представлено експозицію за участі провідних промислових підприємств регіону, флагманів вітчизняної промисловості та міст Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна – 2012», що проходила на території Національного виставкового комплексу «Експоцентр України» з 14 по 17 серпня 2012 року.

В відкритті взяв участь Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. У виставці бере участь 21 регіон України.

Виставка «Барвиста Україна» супроводжується комплексом презентаційних та культурно-мистецьких заходів, зокрема, проведенням фестивалю «Мистецькі барви», Днів областей, Ярмарку до Дня Незалежності та етнографічної експозиції «Містечко майстрів» з презентацією робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва регіонів України.

Цього року виставковий стенд Запорізької області займав площу 110 кв. м. В основі концепції представленої експозиції Запорізької області - три пріоритетні напрямки розвитку Запорізької області на період до 2015 року: «Запорізький край – інвестиційно-приваблива територія з розвинутими індустріальним і аграрним комплексами», «Запорізький край – екологічно безпечний для проживання регіон», «Запорізький край – історико–культурний та курортно-туристичний центр національного і міжнародного значення».

Саме за цими напрямками розкривався зміст презентованої експозиції, головна мета якої – продемонструвати потенціал Запорізької області, підтримати її позитивний імідж.

Прикрашав експозицію автомобіль „Vida ” виробництва Запорізького автомобілебудівного заводу. Павільйон Запорізького краю охоплював усі перспективні напрямки розвитку економіки і демонстрував не лише здобутки регіону за час незалежності держави, а головне – презентував основні вектори майбутнього розвитку.

Стратегію регіональної економічної політики в галузі промислового розвитку було продемонстровано такими експонатами підприємств області:

- АТ «Мотор Січ» - була представлена промислова продукція, авіаційні двигуни, промислові установки, товари народного споживання, ТЕК та когенераційні установки;

- ВАТ «Дніпрокераміка» - зразки продукції підприємства;

- ЗАТ «Пологівський ОЕЗ» - представлена продукція комбінату (соняшникова, соєва і ріпакова олія наливом, фасована соняшникова олія власної торгівельної марки "СЛАВІЯ", соняшниковий, соєвий і ріпаковий шрот);

- Науково-виробнича фірма "Міда Лтд" - рекламна продукція підприємства;

- ТОВ «ВКФ «Надія –Грандекс» (м. Мелітополь) – зразки трикотажних виробів;

- ДП «Запорізьке машинобудівне КБ «Прогресс» - рекламна продукція підприємства, плакати, буклети та ін.

- Дизайн-студія Олени Ізотової - унікальні ручні і машинні вишивки, художній розпис по тканині, об’ємні квіти та ін.;

- ПРИМА-М, ВТК ТОВ – продукція підприємства (маршеві сходи, ексклюзивні сходи, гвинтові сходи, больцеві сходи, кругові сходи);

- Комунальне підприємництво «Підприємство комунальної власності» та «Виробничий комбінат «Тепло-Водоканал» (м. Енергодар) – рекламно-інформаційна продукція (КП призначено для забезпечення комплексного розвитку житлово-комунального господарства м. Енергодар);

- КП «Водоканал» та Концерн «Міські теплові мережі» - інформаційно-рекламні матеріали. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі