Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр України визначив актуальні проблеми, що потребують спільних дій Уряду та регіональної влади

2 серпня 2012 - 15:20

Прем’єр-міністр України визначив актуальні проблеми, що потребують спільних дій Уряду та регіональної влади

Прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході робочої поїздки до Запоріжжя зустрівся  з журналістами місцевих та центральних ЗМІ та більш детально зупинився на питаннях,  які обговорювалися з керівництвом області під час відвідання об’єктів. Серед них є і проблемні. За словами Глави Уряду, особливу увагу було  акцентовано  на проблемах запорізьких металургів та аграріїв.

- Мусимо обговорити, що необхідно зробити для того, щоб мінімізувати погодні ризики для агарного комплексу. Я на це питання звертаю увагу в кожній області, яку відвідую. Адже саме погодні умови стають для аграріїв основною проблемою все частіше і частіше, - відзначив Микола Азаров.

Будівництво доступного житла, інфраструктури  та соціально важливих об’єктів освіти та охорони здоров’я – ще одна тема, яка порушувалася Прем’єром і  керівництвом  області.

-  Перед Запорізькою областю стоять важливі завдання. Обсяг розгорнутих будівельних робіт вражає. Особливо по капітальних ремонтах  лікарень, шкіл. Це безпрецедентно для регіону. Є позитивні зрушення, які необхідно констатувати. І Уряд надасть необхідну підтримку, -  підкреслив  Прем’єр-міністр.

Зупинився Микола Азаров і на проблемі, з якою зіткнулася Запорізька область в останні дні в зв’язку з виявленням на території регіону вірусу африканської чуми свиней.

-  Ми достатньо швидко та оперативно вжили необхідні заходи. Вже сьогодні  буде виплачуватися компенсація за ліквідовану худобу. Люди отримають усі кошти. Я вважаю, що ми локалізуємо проблему та не допустимо розповсюдження вірусу далі. Проблема достатньо серйозна, тому і прийняті рішення  були серйозними, - наголосив керівник Уряду.

Серед проблем, що потребують особливої уваги влади на даний момент, Прем’єр-міністр особливо відзначив пожежонебезпечну ситуацію, що склалася  в Україні в  цілому і в Запорізькій області зокрема.

- Ми закрили ліси для відвідувань та встановили цілодобовий контроль за дотриманням цієї заборони з боку людей. Тому я звернув увагу керівництва області, щоб ця тема була на контролі влади постійно, доки не спаде аномально висока температура. Також в особливо інтенсивному режимі повинні працювати заклади охорони здоров’я. Вони мусять забезпечувати усю необхідну медичну допомогу людям, які потерпають від спеки.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Запоріжжі, Прем’єр-міністр запевнив: «Ніякого підвищення тарифів у Запоріжжі не буде, ми цього не допустимо».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни