Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

26 липня 2012 - 16:46

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації,  Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади  та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

Відбулося спільне засіданні колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області на якому серед розглянутих питань – питання про стан: освоєння державних коштів, передбачених області у 2012 році на виконання інвестиційних проектів; розвитку рослинництва у Запорізькій області; реалізації у Запорізькій області державної Програми здешевлення іпотечних кредитів для населення (в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича); підготовки до 2012/13 навчального року у Запорізькій області.

У своїй доповіді перший заступник голови обласної державної адміністрації, заступник голови Комітету з економічних реформ у Запорізькій області Віктор Ємельяненко наголосив, що на виконання найважливіших проектів за рахунок коштів субвенцій з Державного бюджету для області в 2012 році передбачено 318,9 млн.грн., що майже в 1,3 раза більше, ніж у 2011 році.

Підсумки кампанії по збору зернових в регіоні підбив заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка.

Збір ранніх зернових в області завершено 21 липня, валовий обсяг якого склав 1 млн. 82 тис. тонн зерна. У степовій зоні України валовий збір зерна понад мільйон тонн отримали лише аграрії Одеської та Запорізької областей. За врожайністю область випередила Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську області та АР Крим.

Про стан реалізації в області державної програми здешевлення іпотечних кредитів для населення доповів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Лукашев.

У поточному році Урядом передбачено 39 млн. грн. на реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Нині в область надійшло 3,9 млн. грн.

Наразі в населених пунктах регіону визначено вісім об’єктів незавершеного будівництва. Загалом, на кредитних умовах запоріжці зможуть придбати 360 квартир.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко наголосив, що для зацікавлення людей до участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів необхідно залучати будівельні компанії з гарною кредитною репутацією та які мають будинки з високим рівнем готовності.

Також на переконання очільника регіону в містах та районах області, особливо на провідних промислових підприємствах, необхідно посилити проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо умов участі в державній Програмі здешевлення іпотечних кредитів.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі