Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

Відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Інвестиційний клімат та рівень інвестиційної активності в Запорізькій області»

23 липня 2012 - 13:31

Відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Інвестиційний клімат та рівень інвестиційної активності в Запорізькій області». Метою заходу стало покращення інвестиційного клімату в Запорізькій області, вирішення проблемних питань, що виникають у інвесторів і налагодження діалогу між інвесторами та обласною владою,.

 Відкрив засідання своєю доповіддю голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Пеклушенко, в якій особливо підкреслив важливість створення комфортних умов для розвитку бізнесу нашого регіону та залучення іноземних інвестицій.

Детально з системою залучення інвестицій, яка розроблена облдержадміністрацією, потенціалом Запорізької області, конкретними результатами роботи та пріоритетними завданнями у сфері іноземних інвестицій, учасників обговорення ознайомив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Голова ДПС у Запорізькій області Олексій Тімарцев у своєму виступі ознайомив з діяльністю податкової служби спрямовану на забезпечення стимулювання інвестиційного клімату, а саме удосконалення системи адміністрування податків та зменшення кількості планових перевірок.

Начальник Запорізької митниці Дмитро Афанасіаді доповів присутнім, які саме кроки робить митна служба у напрямі покращання інвестиційної привабливості регіону, такі як прийняття  Митного кодексу, впровадження нових сервісів, зокрема, системи електронного декларування.

У ході засідання «круглого столу» його учасники – керівники підприємств з іноземними інвестиціями поділилися досвідом залучення інвестицій, окреслили ряд конкретних пропозицій та поставили актуальні питання оподаткування та митного оформлення при здійсненні інвестиційної діяльності. Також вони заявили про продовження активної економічної діяльності на території регіону.

Вже сьогодні за активної підтримки обласної державної адміністрації в області реалізуються проекти будівництва парків вітрових електростанцій компаніями «Вінд Пауер» ДТЕК і «ЮроКейп Юкрейн», впроваджуються проекти будівництва сонячних електростанцій. Ці, та багато інших підприємств нашої області стали яскравим прикладом того, що потенціал Запорізької області дозволяє залучати значні інвестиційні ресурси для розвитку регіону.

Засідання «круглого столу» стало ще одним підтвердженням того, що саме налагоджений діалог між владою та інвесторами, конкретне вирішення актуальних питань інвестиційної діяльності є пріоритетом і головним принципом в роботі усіх гілок влади Запорізького регіону.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі