Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку успішно реалізуються

26 липня 2012 - 14:32

Завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку успішно реалізуються

На засіданні дев’ятнадцятої сесії обласної ради шостого скликання депутати затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік за підсумками І півріччя. Детально з результатами реалізації програми представників депутатського корпусу та громадськість ознайомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

Один з найважливіших напрямків програми - забезпечення стабільної роботи реального сектору економіки.

У І півріччі 2012 року індекс промислової продукції в області склав 98,7%  проти 106,4 %, передбаченого програмою на 2012 рік.

Зростання обсягів виробництва відбулося в добувній промисловості – на 2,6%, виробництві коксу та продуктів нафтопереробки – на 3,3%, харчовій промисловості – на 5,4%. Несуттєве скорочення обсягів виробництва зафіксовано в металургії (1,7%), машинобудуванні (1,1%), а також у виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води (2,6 %), хімічній та нафтохімічній промисловості - на 3,7 %.

Разом з тим, посадовець повідомив, що протягом січня-травня підприємствами промислового комплексу області реалізовано продукції на суму 32481,3  млн. грн., за цим показником Запорізька область посідає 4 місце серед  регіонів країни.

На постійному контролі влади перебуває питання енергетичної безпеки та енергозбереження. У рамках цієї роботи в області проведено енергоаудит об’єктів бюджетної та житлово-комунальної сфер господарювання.

Крім того, згідно положень Кіотського протоколу на територіях підготовлено 86 проектів теплової санації будівель бюджетної сфери на загальну суму 200 млн. грн. Продовжено роботу з впровадження проектів з будівництва теплогенераторів, які працюють на соломі, парків вітрових електростанцій.

Також область розпочинає співпрацю з Держінвестпроектом України щодо реалізації проекту «Енергія біомаси».

За попередніми розрахунками, завдяки реалізації заходів Регіональної програми підвищення енергоефективності тільки в поточному році очікується економія 317,4 тис. т умовного палива.

Характеризуючи роботу з реалізації пріоритетного напрямку «Активна інвестиційна політика. Розвиток міжрегіонального та міжнародного співробітництва», Віктор Ємельяненко повідомив, що протягом І півріччя в економіку області іноземними інвесторами вкладено майже 165 млн. дол. США  проти 11,1 млн. дол. США, залучених за аналогічний період 2011 року.

Стабілізувалась ситуація і з надходженнями до бюджету. Так, до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1720,5 млн. грн. або 105,6 % до плану на 6 місяців, затвердженого місцевими радами (перевиконання склало 91,4 млн. грн.). Надходження доходів загального фонду зросли в порівнянні з відповідним  періодом минулого року на 184,6 млн. грн. або на 14,8 %.

Завдяки цьому тільки за 5 місяців 2012 року дебіторська заборгованість бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, зменшилась майже в 12 разів у порівнянні з початком року і склала 125,1 тис. грн.

- Статистика свідчить про те, що позитивні зрушення, в тій чи іншій мірі, спостерігаються в усіх сферах життєдіяльності регіону. Зважаючи на це, ми маємо всі можливості до кінця року забезпечити виконання передбачених Програмою соціально-економічного та культурного розвитку завдань у повному обсязі, - резюмував перший заступник голови облдержадміністрації В. Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни