Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Мусимо додати обертів у роботі обласної влади»

26 липня 2012 - 13:16

Олександр Пеклушенко: «Мусимо додати обертів у роботі обласної влади»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у засіданні дев’ятнадцятої сесії  обласної ради шостого скликання.  

У доповіді, з якою виступив очільник області перед регіональним парламентом, він підбив підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2012 року та акцентував увагу на завданнях, що потребують концентрації зусиль всіх гілок влади.

Як повідомив голова облдержадміністрації, за підсумками першого півріччя Запорізька область посіла 4 місце в Україні за обсягами реалізації промислової продукції, а в розрахунку на одного жителя області – 3 місце. Також регіон, незважаючи на важкі погодні умови, лідирує по зростанню обсягу валової продукції сільського господарства. Цей показник у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року збільшився на 32%.

Особливі слова вдячності Олександр Пеклушенко висловив запорізьким хліборобам, які вже завершили збір врожаю. Голова облдержадміністрації наголосив, що обласна влада докладе максимум зусиль, щоб домогтися від Уряду компенсації для сільськогосподарських підприємств, які  зазнали втрат внаслідок несприятливих погодних умов у 2012 році.

- Перш за все ці компенсації потрібні, щоб забезпечити економічну стабільність агропромислових підприємств області. Без економічно потужних сільгоспвиробників ми не зможемо отримати новий урожай, - відзначив Олександр Пеклушенко.

У своїй доповіді голова облдержадміністрації також зупинився на питанні  освоєння бюджетних коштів, отриманих Запорізькою областю в поточному  році.

- Запорізька область у цьому році отримала рекордну суму інвестиційних трансфертів – 507 мільйонів гирвень. Вже сьогодні за рахунок коштів бюджету розвитку ведуться роботи на 465 об’єктах соціальної інфраструктури. І головне завдання влади, депутатського корпусу - проконтролювати ефективність використання кожної копійки з цих коштів, - наголосив голова облдержадміністрації.

Як повідомив Олександр Пеклушенко, за підсумками першого півріччя план надходжень до  загального фонду загалом по області виконано на 105,7%. Перевиконання бюджету дозволить спрямувати майже 80 млн. грн. на розв’язання найважливіших соціальних проблем регіону. З обласного бюджету на регіональні програми буде спрямовано 17 млн. грн. Так,  3,7 млн. грн. виділено на завершення будівельних робіт на насосній станції водогону «Запоріжжя – Балабино, Кушугум, Малокатеринівка», що дозволить вирішити проблему водозабезпечення населених пунктів Запорізького району. Виділяються також додаткові кошти на систему охорони здоров’я – 5,2 млн.грн. Удвічі більше коштів на організацію харчування отримають обласний дитячий психоневрологічний санаторій та обласний дошкільний психоневрологічний центр. 2,1 млн. грн. буде спрямовано на покращення матеріально-технічного стану правоохоронних органів Запорізької області.

Також за рахунок перевиконання бюджету з’явилися додаткові кошти, які будуть спрямовані на підтримку хлібопекарських підприємств області та малого і середнього бізнесу, а також на заходи по залученню інвестицій в регіон.

1,2 млн. грн. в рамках програми «Назустріч людям» підуть на фінансування заходів соціального захисту малозабезпечених громадян: ветеранів війни, праці, інвалідів тощо.

Також голова облдержадміністрації звернувся до депутатів обласної влади з пропозицією підтримати ініціативу щодо введення тимчасового мораторію на надання погодження на користування надрами на території Запорізької області.

- Ми не дамо можливості нечистим на руку підприємцям «під шумок» заволодіти запорізькими багатствами. Усі заявки мусять детально аналізуватися профільними комітетами обласної ради. Ми маємо обирати найбільш професійні компанії, які будуть створювати робочі місця, вирішувати соціальні проблеми територій  та не погіршувати їх екологію, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Зупинився голова облдержадміністрації і на проблемних питаннях області. Він виказав невдоволення роботою деяких голів райдержадміністрацій,  керівника обласного управління охорони здоров’я. В медичних закладах області досі  не вдалося ліквідувати таке ганебне явище як хабарництво,  вважає очільник регіону. Олександр Пеклушенко попередив, що за прорахункиву роботі керівники владних органів будуть відповідати своїм робочим місцем.

- Байдужість та інертність – головні проблеми, з якими ми мусимо боротися. Темпи розвитку області не завжди  відповідають завданням, що ставить перед нами Президент. Отже мусимо додати обертів у роботі обласної влади, -   звернувся Олександр Пеклушенко до депутатів обласної ради та представників органів виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни