Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розвиток сільського господарства та проведення земельної реформи

Про роботу підгрупи «Розвиток сільського господарства» робочої групи «Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури»

7 липня 2012 - 11:18

04.07.2012 питання збирання врожаю ранніх зернових культур, готовності елеваторів до приймання зерна та виплати бюджетної дотації населенню за молодняк великої рогатої худоби розглянуто на обласній селекторній нараді за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І.

26.06.2012 підсумки роботи підприємств та організацій агропромислового комплексу за 5 місяців 2012 року та завдання на ІІІ квартал поточного року розглянуто на засіданні колегії Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, також затверджено Комплексну програму інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового виробництва та земельної реформи Запорізької області у 2012-2015 роках та на період до  2020 року.

20.06.2012 проведено засідання конкурсної комісії з визначення переліку сільськогосподарських підприємств для отримання права на дотацію за приріст поголів’я корів. Станом на 15.06.2012 на розгляд комісії надано документи від 4 господарств області, які мають право на отримання дотації за приріст поголів’я корів власного відтворення.

19.06.2012 проведено засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами при заступнику голови облдержадміністрації Дудки О.І. Розглянуто питання про якість та безпеку продуктів харчування в літній період та відповідність їх вимогам нормативних документів, стан цінової ситуації на ринку продовольчих товарів.

14.06.2012 питання стану справ у галузі тваринництва, виконання обласної програми розвитку галузі молочного скотарства та виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби і проведення інвентаризації непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин розглянуто на обласній селекторній нараді.

12.06.2012 у Приморській районній державній адміністрації проведено нараду за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І. з питань збирання врожаю ранніх зернових та технічних культур у 2012 році. Розглянуто особливості збирання ранніх зернових культур в умовах поточного року, ситуацію в агропромисловому комплексі Запорізької області, шляхи стабілізації та  нарощування виробництва зерна, готовність хлібоприймальних підприємств до прийому зерна та дотримання правил охорони праці при збиранні врожаю, нові технологічні рішення збирання зернових культур, основні заходи щодо запобігання пожежам під час збирання врожаю. Учасники наради оглянули посіви озимої пшениці, кормової суміші, підготовку чорного пару під сівбу озимини та збиральну техніку в ПСП «Приморський» Приморського району.

01.06.2012 проведено засідання конкурсної комісії з визначення переліку сільськогосподарських підприємств для отримання права на дотацію за приріст поголів’я корів відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 03.05.2012 № 202 «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються у 2012-2013 роках на виплату дотації сільськогосподарським підприємствам за приріст поголів’я корів молочного та комбінованого напряму продуктивності закупленого або власного відтворення, яке було наявне на 01 січня поточного року або було прирощене в поточному році».

30.05.2012 семінар на тему "Промисловому тваринництву – надійне технологічне забезпечення" за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І. проведено у ПАТ "Племзавод "Степной" Кам'янсько-Дніпровського району. Розглянуто розвиток промислового тваринництва в сільгосппідприємствах Запорізької області, презентацію публічного акціонерного товариства «Племзавод«Степной», ситуацію в галузі тваринництва та шляхи розвитку її в південних регіонах України, оцінку якості свинини в тушах і напівтушах, нові технічні умови, досвід  роботи Програми розведення свиней в стадії закритого типу BLUP Hermitage в Україні, боротьбу з маститами  корів по програмі компанії «Байєр», систему дезинфекції ОБЕРІГ, досвід профілактики цирковірусної хвороби і мікоплазмозу свиней, спеціальне обладнання і засоби гігієни, штучне осіменіння – ключ до ефективного відтворення.

23.05.2012 засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами проведено за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І. Розглянуто стан цінової ситуації на ринку продовольчих товарів та заходи щодо її стабілізації; план роботи комісії на червень-вересень 2012 року.

16.05.2012 питання проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році, ведення галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку розглянуто на обласній селекторній нараді за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І.

04.05.2012 питання будівництва оптового ринку сільськогосподарської продукції у м. Запоріжжя розглянуто на нараді за участю заступника голови облдержадміністрації Дудки О.І.

25.04.2012 проведена робоча нарада з питань розвитку мережі та зміцнення матеріальної бази сільськогосподарських кооперативів. На даний час в області активно працює 3 молочарських сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів: «Балківський Плюс», «Жовтневе» та «Новенський 25», якими закуплено у населення та передано на молокопереробні підприємства області більше 17 тис. тонн молока.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі