Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Члени Громадської ради обговорили соціальні ініціативи Президента України

19 квітня 2012 - 15:05

Члени Громадської ради обговорили соціальні ініціативи Президента України

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у засіданні комітету Громадської ради з питань праці, соціальної політики та людей з особливими потребами, на якому  обговорили соціальні ініціативи Президента України. Про роботу, яка проводиться у цьому напрямку в регіоні,  поінформував  Андрій Гамов.

- Соціальні ініціативи Президента України, які були озвучені на засіданні Кабінету Міністрів України 15 березня, можна вважати новою соціальною політикою держави. В їх основі закладено чіткий економічний розрахунок та принципово новий підхід до надання допомоги незахищеним верствам населення, - зазначив Андрій Гамов.

Посадовець зупинився на реалізації п’яти приниципових  ініціатив: відновлення довіри до влади, зміни підходів до оплати праці, модернізації сфери соціального забезпечення, створення ефективної зайнятості населення та переходу до адресної системи допомоги.

З особливостями ініціатив Президента України у сфері пенсійного забезпечення та інших соціальних виплат присутніх ознайомили начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов та начальник ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук. Крім того, порушувалося питання покращення якості медичного обслуговування соціально незахищених верств населення.

У ході обговорення члени громадських організацій внесли ряд пропозицій щодо впровадження ініціатив на території регіону. Зокрема, щодо проведення тематичних зустрічей з представниками громадськості, активізації інформаційної кампанії щодо порядку, форм та строків видачі компенсаційних виплат вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, підвищення ефективності роботи лікувально-консультативних комісій з питань диспансеризації, госпітального лікування та санаторно-курортного оздоровлення ветеранів, інвалідів тощо.

- Маємо усвідомити, що впровадження в життя цих ініціатив - справа не одного дня. Разом з тим, провести таку велику роботу без підтримки громадськості неможливо. Тому повинні об’єднати зусилля та донести до людей думку про необхідність переходу до нових стандартів у соціальних сферах, - наголосив Андрій Гамов.

Усі пропозиції, озвучені на засіданні комісії, будуть опрацьовані до 24 квітня, після чого їх направлять голові облдержадміністрації та до центральних органів влади.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі