Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Завдання влади - забезпечити роботою молодь, інвалідів та людей передпенсійного віку

16 березня 2012 - 15:03

Завдання влади - забезпечити роботою молодь, інвалідів та людей передпенсійного віку

Одна з головних соціальних ініціатив Президента України – працевлаштування людей, зокрема, яких роботодавці неохоче  беруть на роботу. Особливо це стосується молоді без досвіду роботу, інвалідів та людей передпенсійного і пенсійного віку.

Роз’яснення з цих питань запоріжцям надали начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук та директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік у ході «телефонної гарячої лінії» в облдержадміністрації.

- Найважливіше для нас – працевлаштування інвалідів, ми постійно торкаємося цієї проблеми. На сьогодні кожен третій інвалід в області працевлаштований, інші ж отримують  соціальні виплати. Також серйозна проблема – працевлаштування молоді, яка після отримання диплому про освіту не може влаштуватися на роботу через відсутність досвіду роботи. В області вже другий рік працює програма з працевлаштування на перше місце роботи, але вона вимагає доопрацювання. Що ж стосується людей передпенсійного та пенсійного віку, їм влаштуватися на роботу ще важче. У нас вже є певні напрацювання, як вирішити цю проблему, що дозволить зменшити соціальну напругу в суспільстві, - зазначила Ірина Дуднік.

Віктор Панкратов зазначив, що пріоритетним у сфері соціальної допомоги буде механізм індивідуального підходу до кожної проблемної родини.

- Ми маємо провести моніторинг усіх сімей, які проживають у складних умовах. Це стосується і багатодітних родин, і малозабезпечених, і сімей, в яких є інваліди, інші соціально вразливі категорії. Виїжджаючи до кожної робини, ми маємо скласти її паспорт та мінімальний перелік соціальних послуг, яких потребує ця сім’я. На сьогодні в області працюють 62 соціальних інспектори, але, враховуючи соціальні ініціативи Президента, скоріше за все, їх кількість буде збільшена приблизно втричі, і всі соціальні інспектори пройдуть додаткове навчання. Головне – це індивідуальний підхід до кожної окремо взятої родини, - зазначив Віктор Панкратов.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі