Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада визначила переможців конкурсу проектів регіонального розвитку

21 червня 2012 - 10:32

Обласна влада визначила переможців конкурсу проектів регіонального розвитку

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів підсумкове засідання конкурсної комісії з відбору проектів регіонального розвитку, на якому  визначено два проекти-переможці.

На початковому етапі для участі в конкурсі було надано 26 проектів з усіх куточків Запорізької області, з них було обрано десять кращих робіт. Минулого тижня автори цих проектів - із Запоріжжя, Бердянська, Енергодара, Токмака та Якимівки - презентували власні роботи, і вже після цього конкурсна комісія колегіальним рішенням  обрала переможців.

- Обираючи переможців, ми враховували соціальну значимість проектів, їх перспективність, а також  завзятість самих авторів робіт. Ми весь час пропагуємо підтримку бізнесу, місцевих товаровиробників, і цей конкурс - реальний шанс отримати фінансування під впровадження проекту. Зараз ми визначаємо кращі розробки, на їх реалізацію в обласному бюджеті передбачані певні кошти, - зазначив Петро Гончарук.

Так,  колегіальним рішенням конкурсної комісії визначено двох переможців, які отримають співфінансування на реалізацію своїх проектів від обласної влади. Ними стали проект створення бізнес-центру «Стимул» (м.Токмак) та бізнес-проект «Зелений світ» (м.Бердянськ).

До реалізації проекту створення бізнес-центру «Стимул» вже залучено авторами проекту 30,2 тис.грн., отримано пільгову оренду офісного приміщення з боку місцевої влади, налагоджено партнерські взаємовідносини з приватними підприємцями, які надають консалтингові послуги, а також сформовано команду досвідчених тренерів.

Впровадження проекту «Зелений світ» передбачає будівництво міні-розплідника для вирощування та продажу нових зразків декоративних чагарників, хвойників, грунтовопокривних рослин  та цибулин, призначених для ландшафтного дизайну, оформлення квітників, альпійських гірок. Загальна вартість реалізації всього проекту – 72,5 тис.грн., авторами проекту вже вкладено 52 тис.грн. Його реалізація  дозволить створити чотири нових робочих місця, а також знизити собівартість посадкового матеріалу на 30%.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни