Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко став «хрещеним батьком» центру-інтернату «Орієнтир»

1 червня 2012 - 13:37

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з вихованцями та педагогічним колективом Запорізького учбово-реабілітаційного центру-інтернату «Орієнтир» та привітав їх з Міжнародним днем захисту дітей.

 «Орієнтир» працює з 1966 року, зараз тут виховується 265 дітей з вадами зору, з них 87 – інваліди дитинства, шестеро – повністю незрячі діти. Їх вихованням займаються 69 педагогів, які забезпечують усі умови для комфортного перебування дітей. Тим не менше, заклад потребує ремонту та грошових вливань.  Саме тому й завітав сюди Олександр Пеклушенко,  щоб краще ознайомитися з проблемами, а також привітати дітей зі святом.

- У перші ж хвилини перебування в «Орієнтирі» в мене з’явилося відчуття, ніби я вмився джерельною водою, занурився в світлий, чистий дитячий світ.  Переконаний, що слово «інвалід» не підходить для дітей з певними вадами, бо це просто діти з особливостями. Інвалідами ж треба назвати алкоголіків та наркоманів, яких треба лікувати. Раніше я  часто бував у Європі і не міг не звернути увагу на те, що люди з особливими потребами там відчувають себе дуже комфортно і навіть привілейовано: для них не тільки створено всі умови, але й особливо поважне ставлення. Зараз питання щасливого дитинства є серед головних пріоритетів влади всіх рівнів, наша позиція така: держава має компенсувати дітям те, що їм недодала природа, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області розповів вихованцям центру-інтернату, що в нього багато хрещених дітей, і з цього дня він – «хрещений батько» «Орієнтиру».

- Назвавши себе хрещеним батьком цього закладу, я беру на себе конкретні обов’язки. На жаль, цього року ми вже не зможемо виділити з обласного бюджету необхідні кошти, але  публічно обіцяю, що наступного року «Орієнтир» стане головним об’єктом в області,  ми зробимо все можливе, щоб виділити для нього 3,5 млн.грн., - запевнив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації привітав дітей з Міжнародним днем захисту дітей, а незрячому вихованцю закладу Юркові Астахову, який сам пише електронну музику, подарував сучасний діджейський пульт - це була заповітна мрія дитини. Юрко займався співом до 11 років, а коли голос почав ламатися, від цього довелося відмовитися, але хлопець знайшов себе у написанні електронної музики, чим зараз активно займається.

Діти влаштували для Олександра Пеклушенка невеликий концерт і подарували власноруч вишиту ікону та ювілейний випуск газети «Орієнтир», обкладинку для якого зробили діти, в яких серйозні проблеми із зором.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі