Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Населення області зможе контролювати місцеву владу через Інтернет

1 червня 2012 - 10:05

Населення області зможе контролювати місцеву владу  через Інтернет

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування  обласного рівня приділяють серйозну увагу розвитку електронних форм спілкування з місцевою громадою. Проте в районах з цим значно складніше, тож, щоб  змінити ситуацію, облдержадміністрація розробила проект «Електронна влада».

Учора, 31 травня, під час сесії облради депутати прийняли програму  «Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів «Електронна влада».  Її сутність пояснив  начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації  Денис Кас’яненко.

- У районах області можливості електронних форм спілкування влади з громадськістю ускладнюються обмеженим доступом населення до мережі Інтернет, відсутністю єдиної легкодоступної електронної мережі інформаційних ресурсів органів місцевої влади та місцевого самоврядування, а також слабким технічним та кадровим забезпеченням у галузі інформаційних технологій, - повідомив Денис Кас’яненко.

За словами посадовця, необхідно розробити та впровадити єдину легкодоступну для населення електронну мережу інформаційних ресурсів органів місцевої влади та місцевого самоврядування, яка б об’єднувала інформаційні ресурси облдержадміністрації та облради, райдержадміністрацій та райрад, міськрад міст обласного значення.

- Впровадження такої електронної мережі зробить максимально простим і доступним щоденне спілкування громадянина з офіційними установами, підніме ефективність державного управління, зробить місцеву владу більш прозорою і підконтрольною громадськості, - зазначив Денис Кас’яненко.

Для користування новим Інтернет-порталом в адміністративних будинках районних рад та адміністрацій буде встановлено електронні сенсорні термінали, також можна буде зайти на сайт з домашнього комп’ютера. Люди зможуть відправити електронне звернення до облдержадміністрації та облради, запити щодо надання публічної інформації до керівників області.

Також  завдяки створенню Інтернет-ресурсу населення матиме електронний доступ до об’єднаної бази нормативних документів усіх органів - учасників мережі, що видаються місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, інформації про структуру та сфери відповідальності, контактної інформації, оголошень, новин відповідних органів.

У майбутньому через електронні сенсорні термінали або з домашнього комп’ютера можна буде замовляти адміністративні послуги будь-якого органу-учасника мережі.

Загальний обсяг фінансування Програми, яка реалізуватиметься  протягом 2012-2013 років,  становить 1,5 млн.грн. З них 640 тис.грн. буде освоєно  у 2012 році. Ця сума складається із  440 тис.грн.  субвенції Державного бюджету України обласному бюджету, 100 тис.грн. - видатків обласного бюджету, ще 100 тис.грн. - видатків місцевих бюджетів,  по 5 тис.грн. з кожного району області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі