Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянськ приймає міжнародний кінофестиваль

29 травня 2012 - 10:40

Бердянськ приймає міжнародний кінофестиваль

Учора, 28 травня, в області розпочався XV Бердянський Міжнародний кінофестиваль, який зібрав близько 50 режисерів та артистів з України, Вірменії, Італії, Молдови, Болгарії, Білорусі та Росії.

В урочистому відкритті кінофестивалю взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук, голова обласної ради Павло Матвієнко, народні депутати України Валерій Баранов, Артем Пшонка та Андрій Пінчук,  архієпископ Запорізький та Мелітопольський Української Православної Церкви Лука.

Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з цією подією учасників заходу привітав Петро Гончарук. 

- Легендарна запорізька земля володіє не тільки потужним промисловим потенціалом, а й невичерпним джерелом культури та мистецтва. І підтвердження цьому –  Бердянський міжнародний кінофестиваль, який став однією з головних подій культурного життя. Бердянський кінофестиваль – це подія міжнародного значення, його проведення сприяє розвитку культурного обміну та співпраці між кінематографістами різних країн світу. Крім того, шляхом співпраці з українськими профільними вищими навчальними закладами фестиваль відкриває нові таланти, - зазначив Петро Гончарук.

Цього року кінофестиваль проходить не тільки у Бердянську та Приморську, а також кращі фільми, які отримають «Гран-прі» фестивалю, побачать жителі Токмацького, Якимівського, Призовського, Михайлівського та інших районів області.

Також у рамках заходу відбудуться творчі зустрічі з відомими акторами та режисерами: народними артистами України Володимиром Горянським, Георгієм Делієвим, Євгеном Паперним, Остапом Ступкою, Михайлом Голубовичем, заслуженими артистами України Ніною Ільїною, Володимиром Бистряковим, Ольгою Матушко та іншими, у тому числі з представниками кіноіндустрії з Росії, Вірменії, Італії, Болгарії, Білорусі та Молдови.

У п’ятницю, 1 червня, на «Алеї зірок» у Бердянську буде відкрито нові пам’ятні «зірки» народному артисту України Володимиру Талашку та заслуженому артисту України Олексію Горбунову.

Урочисте закриття кінофестивалю та нагородження переможців відбудеться у Бердянську  2 червня, на цей день заплановано великий гала-концерт за участю зірок естради, кіно та театру.

За підсумками фестивалю буде визначено переможців серед художніх та короткометражних фільмів, а також серед телевізійних фільмів та міні-серіалів. Крім того, кращий фільм буде обиратися на дитячому кінофестивалі «Золота Бригантинка», який проходить у рамках міжнародного фестивалю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі