Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичні заклади готуються до роботи під час «Євро-2012»

10 травня 2012 - 15:04

Медичні заклади готуються до роботи під час «Євро-2012»

Всеукраїнську селекторну нараду з питань готовності закладів охорони здоров’я до роботи в період  футбольного турніру «Євро – 2012» провела Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. У Запорізькій селекторній студії працював заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.

- Основне завдання для працівників сфери охорони здоров’я - забезпечення стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації, а також надання, у разі потреби, якісної медичної допомоги учасникам та гостям футбольного турніру «Євро-2012», - наголосила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.

Міністерство охорони здоров'я України розробило та затвердило Концепцію медичного забезпечення під час проведення «Євро-2012». Цим документом визначено ряд закладів охорони здоров’я, які надаватимуть допомогу іноземцям. Загальний ліжковий фонд цих лікарень складає 9 тис. ліжок.

Крім того, з 4 червня при МОЗ України почне працювати Центральний оперативний штаб санітарно-епідеміологічної служби, який щоденно проводитиме моніторинг ситуації в усіх регіонах країни та координуватиме роботу при виникненні надзвичайної ситуації. Зрозуміло, перш за все увага уряду прикута до областей, які приймають «Євро-2012» – Київської, Донецької, Львівської, Харківської. Разом з тим, у туристів буде час подорожувати та ознайомитися з іншими містами України. Зважаючи на це, мережа медичних закладів у всіх регіонах  має бути готова прийняти та надати допомогу іноземцям.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, у Запорізькій області до прийому іноземних гостей готові міські лікарні № 3 та № 9, а також  міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги.

- У період проведення «Євро-2012» запорізьким лікарям допомагатимуть студенти медичного університету, які володіють різними іноземними мовами. В області обладнано додаткові медичні пункти при готелі «Інтурист» та при центральному стадіоні «Славутич-Арена», - конкретизував посадовець.

До початку футбольного чемпіонату залишилось менше місяця, у зв’язку з цим Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України наголосила на тому, що керівники медичної галузі на місцях мають докласти всіх зусиль, щоб на високому рівні відпрацювати престижний захід.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі