Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрито Центр для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом

28 березня 2012 - 13:52

У Мелітополі відкрито Центр  для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом

Сьогодні у Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває Уповноважений Президента України з  прав дитини Юрій Павленко.

Центральною подією у його насиченій програмі є участь у відкритті в Мелітополі Центру відвідування для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом.

Його створено в рамках реалізації українсько-канадського пілотного проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Основними завданнями Центру є надання дітям та молоді, засудженим до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та членам їх сімей комплексної допомоги - психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних,  юридичних послуг тощо  з метою зниження рівня рецидиву злочинів, створення необхідних умов для їх перевиховання, реабілітації та реінтеграції в суспільство.

В офіційній церемонії відкриття Центру разом з уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком взяли участь  Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, директор канадського Проекту «Реформування системи ювенальної юстиції в Україні» Таня Сенфорд Аммар, заступник Голови Державної пенітенціарної служби України Олександр Дука, заступник голови Запорізької обласної держаної адміністрації Микола Ярмощук, представники органів місцевого самоврядування та громадськості.

- Нині є чимало прихильників радикальних покарань за злочини. Але статистика свідчить, що система покарань не виправляє, а швидше піштовхує до рецидивів. Реалізація цього проекту надає молодим людям і підліткам можливість реабілітації, соціалізації в суспільстві, - зазначив Юрій Павленко.

Учасники представницького зібрання також  обговорили широкий спектр фахових питань,  а саме впровадження основних принципів діяльності системи кримінальної юстиції по відношенню до неповнолітніх в Україні, зокрема щодо впровадження індивідуальних підходів, реабілітаційних потреб та факторів захисту неповнолітніх, співпраці урядів Канади та України в цьому напрямку; визначення моделі пілотного проекту в місті Мелітополь, а саме: завдань та основних функцій роботи з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, механізми законодавчої бази в системі кримінальної юстиції для неповнолітніх та співпраці між кримінально – виконавчою інспекцією та центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі