Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботи на мостових переходах через р.Дніпро відновляться найближчими днями

13 березня 2012 - 15:06

Роботи на мостових переходах через р.Дніпро відновляться найближчими днями

Станом на 13 березня п. р. на рахунки Служби автомобільних доріг України надійшло 145 млн.грн. на будівництво мостових переходів через р.Дніпро у Запоріжжі, гроші вже перераховані генеральному підряднику об’єкту ВАТ «Уманьавтодор» та перерозподілені між субпідрядниками. Це перша частина траншу, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.02.2012 р. Планується, що будівельні роботи на мостових переходах буде відновлено  найближчими днями.

Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко під час спілкування  з журналістами.

- З початку року на будівництво автомагістралі через Дніпро виділено 145 млн.грн., які через Службу автомобільних автодоріг України отримав генпідрядник «Уманьавтодор». З них 100 млн.грн.  перераховано субпідряднику «БМК Планета-Міст», який на ці кошти замовив спеціальну, особливо стійку сталь, яка виробляється в Луганську та Алчевську. Ще 3 млн.грн. отримав генеральний проектувальник об’єкту АТЗТ «Київсоюзшляхпроект». Роботи на об’єкті мають бути відновлені цього тижня, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець повідомив, що минулого тижня в Києві відбулася нарада щодо будівництва запорізьких мостових переходів, яку провів голова Державного агентства автомобільних доріг України Володимир Демішкан. У її ході було визначено жорсткі строки виконання робіт.

До 15 березня Служба автомобільних доріг України в Запорізькій області разом з першим заступником голови правління ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Михайлом Уманцем має створити оперативний штаб з координації та контролю за ходом будівництва автотраспортної магістралі та надавати протоколи рішень з виробничих питань до Укравтодору.

Також посадовець зазначив, що проводиться активна робота з вирішення проблеми відселення людей з острова Хортиця, чиї будинки розташовані на території, де буде здійснюватися будівництво.

- Ми маємо відселити людей із 14 житлових будинків, які знаходяться на острові Хортиця та заважають будівництву. За моєю інформацією, з мешканцями цих будинків вже знайдено спільну мову. Звісно, на вулиці їх ніхто не залишить, і у Служби автомобільних доріг України є кошти на придбання нової житлової площі для цих людей. Ще нам доведеться знести два бараки та чотири кав’ярні, що знаходяться на Набережній магістралі. З їхніми власниками також досягнуто усі домовленості, - повідомив Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі