Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головне завдання Регіонального фонду підтримки підприємництва – захист та сприяння суб’єктам малого та середнього бізнесу

12 березня 2012 - 15:38

Головне завдання Регіонального фонду підтримки підприємництва – захист та сприяння суб’єктам малого та середнього бізнесу

Робота Регіонального фонду підтримки підприємництва виходить на новий рівень: здійснюються заходи з відновлення роботи обласного бізнес-центру, планується створення фонду кредитних порук, активізуються консультації підприємців, а перед його керівництвом  стоїть головне завдання - зробити все, щоб підприємці відчували необхідність у роботі фонду.

Про це заявив генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підпримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко у ході апаратної наради в облдержадміністрації.

На сьогодні головну проблему діяльності Фонду підпримки підприємництва Володимир Степаненко вбачає у дуже маленькому фінансуванні: за останні п’ять років обласна програма розвитку малого підприємництва профінансована лише на 13,5%.

- Регіональний фонд підтримки підприємництва створений ще у 1999 році, але активну діяльність розпочав із січня 2001 року. Головна мета його функціонування –  реалізація державної політики в питаннях розвитку та фінансової підтримки малого та середнього бізнесу як перспективного сектора економіки. Але існує серйозна проблема, яка перешкоджає ефективній роботі фонду, - недофінансування заходів Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області. Протягом 2007-2011 років фактично профінансовано тільки 1,2 млн.грн. із запланованих 16,3 млн.грн., що складає лише 13,5%, - зазначив Володимир Степаненко.

Один з напрямків діяльності фонду – це фінансова підтримка суб’єктів підприємницької діяльності  на зворотній основі, часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього бізнесу для реалізації інвестиційних проектів. Тож збільшення фінансування фонду – це гарантія його активної та плідної діяльності.

Також Володимир Степаненко повідомив, що з початку року  активізовано інформаційну підтримку підприємництва: представники малого та середнього бізнесу стали набагато частіше телефонувати на гарячу лінію фонду (тел. 213-13-21), у порівнянні з минулими місяцями за лютий поточного року кількість дзвінків збільшилась майже в десять разів.

Керівник фонду також зазначив, що в області розпочато роботу з відновлення роботи обласного бізнес-центру, який був створений при Фонді.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що зараз головне завдання фонду – зробити так, щоб підприємці відчували необхідність його функціонування.

- Зараз у фонді недостатньо ефективно використовуються ресурси, акцент у роботі треба робити на популяризації закладу. Треба зробити так, щоб кожний підприємець відчув, що цей фонд йому потрібний, бо одне з ваших головних завдань – це захист суб’єктів малого та середнього бізнесу, їх інформування, надання всебічних консультацій, а також допомоги, у тому числі – юридичної та матеріальної, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Згідно Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області у поточному році планується виділити 200 тис.грн. на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, 60 тис.грн. - на співфінансування переможців проектів обласного конкурсу регіонального розвитку, ще 50 тис.грн. – на організацію та проведення заходів до Дня підприємця, майже 20 тис.грн. - на впровадження системи залучення до реігонального розвитку малого та середнього бізнесу області, 5 тис.грн. – на організацію та проведення регіонального конкурсу на кращий дозвільний центр та кращого державного адміністратора.

Володимир Степаненко переконаний, що для отримання ефективного кредитного портфеля  з обласного бюджету необхідно виділити на надання фінансової підтримки 1,4 млн.грн., ще 2 млн.грн. – на створення Фонду кредитних порук на базі фонду.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі