Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ефективність роботи регіонального Фонду держмайна буде перевірено

12 березня 2012 - 14:16

Ефективність роботи регіонального Фонду держмайна буде перевірено

Проблемні питання роботи Фонду державного майна в Запорізькій області порушувалися під час оперативної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Про  роботу регіонального Фонду поінформував  його начальник Олександр Задорожний.

Серед основних завдань, які стоять перед Фондом, посадовець виділив кілька основних. Зокрема, організація та проведення приватизації державного майна, проведення постприватизаційного контролю щодо дотримання покупцем інвестиційних зобов’язань, здійснення повноважень орендодавця держмайна, захист майнових прав держави тощо.

За підсумками роботи у 2011 році Фонд державного майна в Запорізькій області перевиконав всі бюджетонаповнюючі зобов’язання. Як підкреслив О. Задорожний, надходження  від «малої» приватизації зібрано у розмірі  понад 2 млн. грн., або 132% до планового завдання, надходження від оренди склали понад 10,6 млн. грн.. (112,4% до плану).

Серед проблемних питань, які викликають стурбованість керівництва Фонду держмайна в Запорізькій області, – передача житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури в комунальну власність, «прихована» приватизація, некерованість арбітражних управляючих, відсутність обігових коштів для підготовки об’єктів до приватизації.

- Проблем, які неможливо вирішити, немає. Ваше головне завдання – проведення оперативної та прозорої приватизації таких важливих об’єктів як завод «Кремнійполімер», Запорізький титаномагнієвий комбінат. Також на особливому контролі слід тримати питання передачі гуртожитків до комунальної власності міст, оскільки в цій сфері є багато підводних каменів, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник регіону доручив своєму першому заступнику Віктору Ємельяненку предметно відпрацювати це питання безпосередньо з керівництвом регіонального Фонду та представниками Запорізької міської влади.

Також у ході обговорення були порушені питання оренди державного майна в Запоріжжі. Олександр Пеклушенко надав доручення підготувати список найдорожчих та найдешевших об’єктів, які Фонд здає в оренду на пр. Леніна.

- Я проведу власний аналіз об’єктивності цінових пропозицій, які ви висуваєте  орендарям, а потім зроблю відповідні висновки, - підбив риску керівник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі