Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до Всеукраїнського перепису населення

1 березня 2012 - 16:16

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання обласної територіальної комісії з питань організації проведення Всеукраїнського перепису населення в Запорізькій області.

Як повідомив посадовець, постановою Кабінету Міністрів України від 28.11.2011р. №1205 у 2012  році передбачено проведення Всеукраїнського перепису населення. Враховуючи це, в області затверджено склад обласної територіальної комісії з питань сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення.

- На нас покладено завдання із забезпечення організації та проведення цієї роботи в області. Всі служби мають бути готові виконати свої функції для того, щоб оперативно та якісно провести перепис населення регіону в строк, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Про роботу, яка нині проводиться в області, поінформував начальник Головного управління статистики в Запорізькій області Володимир Головешко. За його словами в районах та містах області вже створено та працюють міжвідомчі комісії з питань підготовки до проведення другого ВПН. Перші засідання комісій пройшли в Запоріжжі, Бердянську, а також  Василівському, Великобілозерському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Куйбишевському, Михайлівському, Новомиколаївському, Пологівському, Приазовському, Приморському районах.

Крім того, всі задіяні у цій роботі структури - обласний військовий комісаріат, ГУ МВС в Запорізькій області, ГУ МНС в Запорізькій області,  управління облдержадміністрації, керівники райдержадміністрацій – отримали відповідні доручення, в яких конкретизовано ряд заходів, які необхідно вжити для успішного проведення перепису населення.

В області вже складено попередні квартальні списки у містах та великих сільських населених пунктах. Тож згідно даних «малого перепису» в області проживає 1791668 жителів. Однак ця цифра не враховує населення, яке знаходиться на закритих територіях.

У подальших планах роботи - підготовка пропозицій до проекту програми Всеукраїнського перепису населення та до програмно-технологічного комплексу для оброблення результатів ВПН; перевірка та відпрацювання отриманого картографічного матеріалу міст, селищ, районів області; аналіз зведеного звіту по Запорізькій області (результати складання квартальних списків житлових будинків та списків сільських населених пунктів); участь в апробації програми розроблення матеріалів Всеукраїнського перепису населення тощо.

 

Довідково: згідно з рекомендаціями Організації Об’єднаних Націй переписи населення у більшості країн світу проводяться раз на десять років. Останній перепис населення в нашій країні проводився у 2001 році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі