Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі медики прозвітували про результати роботи за 2011 рік

1 березня 2012 - 13:28

Запорізькі медики прозвітували про результати роботи за 2011 рік

В обласній державній адміністрації відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я, в якому взяв участь перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Відкриваючи захід, В. Ємельяненко повідомив, що у поточному році запорізькі медики мають освоїти понад 200 млн. грн., які будуть спрямовані на підвищення якості та доступності медичного обслуговування   населення регіону.

Про підсумки роботи галузі в 2011 році  поінформував начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко. Як відзначив посадовець, торік  зусилля працівників медичних закладів регіону були спрямовані на вирішення проблем охорони материнства та дитинства, боротьбу із соціально небезпечними хворобами – туберкульозом, венеричними захворюваннями, ВІЛ/СНІДом, наркоманією, профілактику серцево-судинних хвороб тощо.

Андрій Запорожченко навів ряд показників, які характеризують якість роботи працівників сфери охорони здоров’я. Згідно даних статистики, за останні три роки захворюваність на туберкульоз в  області зменшилась на 8%, а загальний показник смертності від цієї хвороби тільки протягом 2011 року знизився на 23%.

- Запорізька область - єдина в Україні, де на рівні усього регіону вирішено питання надання хворим на туберкульоз комплексної соціальної допомоги, - підкреслив начальник управління охорони здоров’я ОДА.

Завдяки розширенню антиретровірусної терапії на 18% знизилась кількість людей, які захворіли на ко-інфекцію туберкульоз/ВІЛ. Крім того, протягом минулого року на 8 % знизився показник смертності хворих на СНІД.

Попри те, що в області продовжує спостерігатись регресивна демографічна ситуація, протягом минулого року медикам вдалося стабілізувати ситуацію із народжуваністю – показник смертності малюків знизився на 7 %. Для подальшого покращення якості медичного обслуговування породіль та новонароджених в області працюють над створенням обласного перинатального центру.

Під особливим контролем керівництва облдержадміністрації перебуває питання організації надання медичної допомоги ветеранам війни, людям похилого віку та інвалідам. Так, на реалізацію заходів Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян «Назустріч людям» торік було виділено понад 2,4 млн. грн.

Як відзначив А. Запорожченко, у 2011 році з обласного бюджету було виділено 25,8 млн. грн. на реалізацію заходів програм «Цукровий діабет», «Соціальна підтримка ветеранів», «Дитяча онкологія» та на ендопротезування великих суглобів.

У подальших планах роботи галузі – завершення модернізації первинного рівня надання медичної допомоги, створення ефективної системи надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, забезпечення закладів охорони здоров’я кваліфікованими кадрами, санітарним автотранспортом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі