Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На підприємства оборонного комплексу чекає реструктуризація

22 лютого 2012 - 16:57

На підприємства оборонного комплексу чекає реструктуризація

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У заході взяв участь заступник начальника управління підприємств авіаційної промисловості Державного концерну «Укроборонпром» Михайло Костюк.

Як повідомив заступник голови ОДА Микола Ярмощук, заборгованість із заробітної плати на підприємствах регіону станом на 01.02.2011 склала 52 млн. грн., протягом січня  збільшившись на 3,3 млн. грн. Це відбулося за рахунок нарощення суми боргу на підприємствах державного сектору економіки. При цьому питома вага боргів держпідприємств у загальній сумі заборгованості нині складає 83,1% і сягає вже  43,2 млн. грн.

Враховуючи те, що засідання обласної комісії відвідав представник Державного концерну «Укроборонпром», Микола Ярмощук запропонував зосередити увагу на ситуації, яка утворилася на підприємствах оборонного комплексу регіону. Зокрема, КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра» (борг 11,6 млн. грн..), відокремлений підрозділ «Запорізьке спеціальне конструкторське бюро авіаційних бортових систем» (150 тис. грн.), ФУАТК «Аеропорт Запоріжжя вантажний» (487,2 тис. грн.) та ін.

Представники цих  підприємств детально поінформували членів комісії про причини виникнення заборгованості та плани щодо її ліквідації. Доповідачі наголошували на необхідності надання допомоги та лобіювання інтересів підприємств як з боку керівництва Державного концерну, так і обласної влади.

- Перед концерном «Укроборонпром» керівництво країни поставило завдання – протягом року провести реструктуризацію підприємств, які переведені  на наш баланс. Ми підготували ряд постанов та законопроектів. Переконаний, після завершення цієї роботи ситуація на цих стратегічних підприємствах стабілізується, - наголосив заступник начальника управління підприємств авіаційної промисловості Державного концерну «Укроборонпром» Михайло Костюк. Також урядовець додав, що всі проблемні питання запорізьких підприємств добре відомі в Києві, керівництво концерну докладає максимум зусиль для того, аби проблемні питання були розв’язані в найкоротші строки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі