Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тільки два сільгосппідприємства регіону мають борги із зарплати

21 лютого 2012 - 16:31

Тільки два сільгосппідприємства регіону мають борги із зарплати

Питання ліквідації заборгованості із заробітної плати на підприємствах регіону перебуває на постійному контролі влади. Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів зустріч з керівниками двох сільськогосподарських підприємств – ДП «НЕБ «Еліта» ІОК НААНУ (м. Запоріжжя) та ДП «Лазурне» (Мелітопольський район). У поточному місяці на цих підприємствах виникла заборгованість 72,2 тис. грн.. та 23 тис. грн. відповідно.

- В аграрному секторі області працюють близько 700 великих і середніх підприємств. При цьому заборгованість із заробітної плати мають тільки два. Тож маємо з’ясувати причини виникнення такого ганебного явища та узгодити плани керівництва підприємств щодо ліквідації боргів, - зазначив Олександр Дудка.

Як пояснив заступник директора Запорізького інституту олійних культур Української академії аграрних наук Олександр Гоменюк, наразі ДП «НЕБ «Еліта» ІОК НААНУ об’єднується з ДП «Елітне», яке стане правонаступником майнових та фінансових зобов’язань проблемного підприємства. О. Гоменюк запевнив представника обласної виконавчої влади у тому, що заборгована заробітна плата буде виплачена працівникам вже найближчим часом – до 20 березня.

Щодо ситуації на ДП «Лазурне», перший заступник начальника ГУ агропромислового розвитку ОДА Анатолій Колесніков повідомив, що нині підприємство проходить процедуру санації, призначено арбітражного керуючого. Наразі власники підприємства – Міністерство аграрної політики та продовольства України – мають визначитись з його подальшою долею (приватизувати чи залишити у державній власності).

- Незалежно від того, яка доля чекає на підприємство заробітна плата його працівникам має бути виплачена у повному обсязі, - наголосив О. Дудка. Також посадовець повідомив, що цього тижня планує з робочою поїздкою відвідати м. Київ, де під час зустрічі з першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України порушить, зокрема, і це проблемне питання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня