Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація із захворюванням на кір знаходиться під контролем обласної влади

13 лютого 2012 - 12:42

Ситуація із захворюванням на кір знаходиться під контролем обласної влади

В області зареєстровано 11 випадків захворювання на кір, але тільки два з них підтверджені лабораторно. Не дивлячись на невелику кількість інфікованих, обласна влада займається активною профілактикою та готується до імовірного поширення захворювання.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв у ході апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Станом на 13 лютого в області зареєстровано 11 випадків захворювання на кір, дев’ять з них – з підозрою на кір, і тільки два підтверджені лабораторно. У трьох випадках інфекція була завезена із західних регіонів України, у семи - виявлена після контакту з інфікованими. Ще один випадок підозри на кір діагностовано за кліничними проявами, - повідомив Анатолій Севальнєв.

Випадки захворювання на кір зареєстровано у Запоріжжі (7), Мелітополі (2), Запорізькому (1) та Оріхівському (1) районах.

У Запоріжжі всі сім випадків виявлено серед вихованців обласного дитячого притулку. Перший зафіксовано 18 січня у вихованця, який з 1 до 11 січня перебував у Букові (Волинська область), інші шість випадків зареєстровано після контакту вихованця з іншими дітьми. У притулку організовано медичний огляд, посилено санітарно-протиепідемічний режим, до 27 лютого заборонено прийом нових дітей та відвідання щколи п’яти вихованцям.

Один випадок захворювання на кір зареєстровано у Мелітополі у студента Таврійського державного агротехнологічного університету, який до цього перебував на Західній Україні. В університеті на карантин закрито одну групу, проводяться протиепідемічні заходи.

У двох випадках підозри на кір (житель Мелітополя та студентка Оріхівської сільськогосподарчого технікуму) джерело інфекції не встановлено. Також захворіла на кір учениця однієї з шкіл у Запорізькому районі, яка напередодні перебувала у Львові.

З метою попередження поширення кору в області посилено контроль за плановою імунізацією, хід вакцинації дітей контролюється щотижня. Станом на 10 лютого прищеплено 8338 дітей.

У цілому по Україні станом на 9 лютого зареєстровано 3162 випадки підозри захворювання на кір, найбільша кількість – у західних регіонах України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни