Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Податківці допоможуть підприємцям орієнтуватися у нововведеннях

9 лютого 2012 - 14:02

Податківці допоможуть підприємцям орієнтуватися у нововведеннях

Відбулася зустріч керівництва Державної податкової служби в Запорізькій області з представниками малого та середнього бізнесу. У заході також взяли участь радники голови облдержадміністрації з питань розвитку підприємництва Микола Погрібняк та Ірина Лєх, а також радник голови облдержадміністрації, президент ЗОСПП "Потенціал" Петро Ванат.

У центрі уваги була тема  «Особливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктами підприємницької діяльності – фізичними особами у контексті Податкового кодексу України».

Голова ДПС у Запорізькій області Олексій Тімарцев повідомив, що з 1 січня поточного року набрав чинності Закон України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деякі інші законодавчі акти України відносно спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності».

- Це – важливий крок до покращення податкового клімату для підприємців. Закон  впроваджує ряд переваг для суб’єктів підприємництва, головним чином, які працюють за спрощеною системою, - зазначив посадовець.

Олексій Тімарцев детально зупинився на різнобічних аспектах оподаткування, які базуватимуться на нових принципах. Зокрема,  йшлося про категорії підприємців, які мають право працювати за спрощеною системою, ставки єдиного податку, проходження звітних періодів та підготовка звітів.

Як відзначив Олексій Тімарцев, служба проводить активну роботу щодо вдосконалення системи обслуговування платників податків. Приміром, у Запоріжжі на базі ДПІ Орджонікідзевського району відкрито перший сервісний центр, де можна отримати весь спектр адміністративних послуг, працюють «гарячі лінії». Крім того, за ініціативи голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка спеціалісти податкової служби розробляють інформаційну брошуру, яка буде доступною та допоможе підприємцям орієнтуватися у  нововведеннях системи оподаткування. Найближчим часом вона буде розміщена на офіційному сайті Державної податкової служби у Запорізькій області. 

Нагадаємо, відповідно до ухваленого у листопаді 2011 року Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деякі інші законодавчі акти України відносно спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» усі платники поділяються на чотири категорії в залежності від обсягу отримуваної виручки. Уперше за власним вибором підприємці змогли самі обирати першу, другу, третю чи четверту групу з відповідною ставкою податку від загальної виручки.

Можливість переходу на нову «спрощенку» є однією з ключових складових дерегуляції і гуманізації відносин між державою та громадянином у рамках програми модернізації країни, ініційованої Президентом України.

 

Довідково: на спрощену систему оподаткування в області перейшли 43 тис. фізичних осіб та 7 тис. юридичних осіб підприємців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни