Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Внесення змін до Держбюджету – це показник задекларованої Президентом тези про децентралізацію влади»

8 лютого 2012 - 16:52

Віктор Ємельяненко: «Внесення змін до Держбюджету – це показник задекларованої Президентом тези про децентралізацію влади»

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко переконаний, що позиція Президента України Віктора Януковича щодо того, що державні кошти на підтримку регіонів повинні розподілятися з урахуванням об’єктивного стану розвитку та їх потреб дозволяє Запорізькій області розраховувати на додаткові надходження.

Під час відкриття десятої сесії Верховної Ради України Віктор Янукович закцентував увагу на тому, що практика роботи над цьогорічним бюджетом продемострувала застосування застарілих та непрозорих підходів до формування головного кошторису країни, і ці підходи треба змінювати.

Президент сказав, що за його  дорученням Уряд готує зміни до Державного бюджету України на 2012 рік, якими буде перерозподілено регіональні інвестиційні субвенції на зазначених засадах.

Віктор Ємельяненко переконаний: новий підхід до формування Державного бюджету України дозволить Запорізькій області вирішити ті проблеми, на які раніше  не вистачало коштів.

- Рішення Президента – це показник задекларованої раніше тези про децентралізацію влади та розвиток місцевого самоврядування. Завдяки внесенню змін до Державного бюджету ми зможемо покращити екологічний стан в області, залучити додаткові кошти на створення робочих місць, а також на підтримку промислової галузі регіону. Дуже важливо, що розподіляти додаткові кошти будуть самі території, які досконало знають, які проблеми вимагають найскорішого вирішення. До речі, поточний бюджетний рік став роком бюджетної справедливості: область отримала державних субвенцій більше, ніж у минулі роки, і головне – додатково по 2 млн.грн. отримали сільські території, розвиток яких для нас не менш пріоритетний, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець відзначив, що додаткові кошти підуть на розвиток соціальної сфери в районах.

- Дуже важливо, що додаткові кошти направляються на вирішення питань територій. Для наших районів, наприклад, актуально –  реконструкція та забезпечення медичним обладнанням центральних районних лікарень, забезпечення нормального під’їзду до медичних закладів та шкіл. Крім того, треба закцентувати увагу на підтримці проектів,  спрямованих на впровадження альтернативних джерел енергетики – на будівництво соняшних та вітрових електростанцій, які будуть виробляти електроенергію та дозволять замінити дорогий газ, - підкреслив перший заступник голови ОДА.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни