Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства ЖКГ після перевірки усувають недоліки

8 лютого 2012 - 09:08

Підприємства  ЖКГ після перевірки усувають недоліки

За результатами перевірки житлово-комунальних підприємств Запоріжжя, Бердянська та Мелітополя  виявлено, що не всі з них у повному обсязі виконують роботу з ліквідації наслідків погіршення погодних умов.

Про це повідомив начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області Дмитро Сухінін.

- З метої об’єктивної оцінки роботи житлово-комунальних підприємств області в осінньо-зимовий період спеціалістами інспекції в період з 20 січня по 3 лютого були обстежені 26 підприємств ЖКГ, розташованих у Запоріжжі, Мелітополі та Бердянську. Після моніторингу ми проводили оперативні наради з керівниками підприємств, де наголошували про їх персональну відповідальність за безперебійну та якісну роботу відповідних служб. За результатами перевірок ми виявили ряд порушень у роботі підприємств ЖКГ, - зазначив Дмитро Сухінін.

Так, у ході перевірки  виявлено порушення на КП «Житломасив» (Мелітополь), КП «ВРЕЖО-1», КП «ВРЕЖО-2», КП «ВРЕЖО-3», КП «ВРЕЖО-4», КП «ВРЕЖО-6», КП «ВРЕЖО-9» та КП «ВРЕЖО-11» у Запоріжжі.

Спільний недолік таких підприємств як КП «Житломасив» (Мелітополь), ТОВ Керуюча Компанія «Коменерго-Мелітополь», КП «ВРЕЖО-1», КП «ВРЕЖО-4» - не в повному обсязі проведено чищення відмістків навколо будинків від снігу: спеціалістами інспекції було перевірено 125 будинків, порушення встановлені в 80 будинках.

Найбільша кількість недоліків у роботі була виявлена в КП «ВРЕЖО-1» та КП «ВРЕЖО-4».

Так, співробітниками підприємств нерегулярно проводиться чищення від снігу пішохідних доріжок та підходів до під’їздів: перевірено 75 будинків, порушення – у 45 випадках. Також на момент перевірки були не посипані пішохідні доріжки гранітним відсівом з метою уникнення слизькості: КП «ВРЕЖО-1» - біля 21 будинку з 30 перевірених, в КП «ВРЕЖО-4» - біля 30 з 45 перевірених будинків. У 62 під’їздах та на вхідних дверях відсутні пружини – «доводчики дверей». Ще одне з серйозних порушень – частково у підвалах будівель відсутня теплоізоляція на трубах водопостачання, в результаті чого можливе замерзання води.

У будинках, що обслуговуються КП «ВРЕЖО-4», спеціалісти інспекції виявили низьку температуру в квартирах (вул.Радіаторна, Республіканська, Сеченова). За словами мешканців цих будинків, температура там не перевищує +14 - +17 градусів.

Комунальні підприємства вже відзвітували про вжиті заходи щодо термінового усунення виявлених недоліків. Так, КП «Житломасив», ТОВ Керуюча Компанія «Коменерго-Мелітополь», КП «ВРЕЖО-1» та КП «ВРЕЖО-4» провели чистку відмістків навколо будинків та пішохідних доріжок від снігу, посипали гранульованим відсівом внутрішньоквартальні дороги. Також підприємства частково виконали роботи з подвійного скління сходових клітин (витрачено 350 м.кв.скла), встановили пружини на вхідних дверях 84 під’їздів, засклили відсутні вікна в місцях загального користування (50 м.кв.скла) та відремонтували 64 вхідні двері до під’їздів.

КП «ВРЕЖО-1» та КП «ВРЕЖО-4» на 34 будинках виконали роботи з усунення льодових бурульок на покрівлях, частково провели теплоізоляцію труб водопостачання та вхідних дверей до під’їздів, роботи тривають. У будинках, де було виявлено зниження температури, вживаються заходи з наладки внутрішньобудинкової системи опалення, комунальні підприємства додатково придбали спецінвентар для роботи у складних погодних умовах.

 

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни