Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Канадські та українські експерти допомагають запоріжцям удосконалювати роботу дозвільних центрів

7 лютого 2012 - 16:27

Канадські та українські експерти допомагають запоріжцям удосконалювати роботу дозвільних центрів

 У Запоріжжі відбувся «круглий стіл» за підсумками дослідження  стану надання дозвільних послуг, яке було проведено за ініціативи облдержадміністрації, за підтримки проекту PRISM та фінансової допомоги Канадської агенції міжнародного розвитку (CIDA).

Відкриваючи засідання, заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук висловив вдячність канадським колегам та українським експертам за допомогу, яку вони надають нашому регіону.

- Дуже вдячний усім, хто допомагає нам підвищувати якість надання дозвільних послуг, для нас це дуже важливо. Зараз ми займаємося удосконаленням надання дозвільних послуг, невдовзі відкриємо адміністративний офіс, а наступним етапом стане робота над наданням соціальних та пенсійних послуг. Тож досвід, якого ми набуваємо зараз, знадобиться нам ще дуже довго. І ще дуже важливо, що крім експертів, державних адміністраторів та підприємців тут присутні керівники районів та міст, які мають пройти цей шлях разом з нами, щоб ми всі дивилися в одному напрямку і працювали для досягнення спільної мети, - зазначив Петро Гончарук.

Основна мета проекту «Покращення дозвільних послуг у Запорізькій області» -  сприяння розвитку бізнес-середовища у Запорізькій області шляхом упровадження більш ефективних процедур надання документів дозвільного характеру. Його реалізація розпочалась у липні 2011 року і має завершитися до березня 2013 року. Станом на сьогодні вже реалізовано перший етап – проведено дослідження стану надання дозвільних послуг у Запорізькій області. На базі цього дослідження спеціалісти на чолі з українським експертом Віталієм Лисенком підготували для нашого регіону звіт та рекомендації.

- Предметами нашого дослідження були діяльність дозвільних органів області, процес оформлення і видачі документів дозвільного характеру, нормативно-правові та локальні регуляторні акти і регламенти робіт, а також звітно-статистична інформація. Ми співпрацювалии з суб’єктами господарювання, які протягом 2009-2011 років отримували дозвільні документи або отримують їх зараз, з керівниками та працівниками органів державної виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та інших установ, які здійснюють дозвільні процедури, а також із зацікавленою громадськістю. У рамках дослідження ми поспілкувалися приблизно з 300 особами, тож сподіваюся, що дослідження буде  корисним та показовим, - зазначив Віталій Лисенко.

З лютого поточного року починається розробка програми покращення дозвільних послуг, над якою спеціалісти будуть працювати до травня, потім перейдуть до формування стандартів дозвільних послуг, розробки методики оцінювання якості надання дозвільних послуг органами влади та навчання держслужбовців з питань організації роботи органів влади з оцінювання якості надання цих послуг, пізніше – до самого оцінювання, розроблення навчального курсу для програми підвищення кваліфікації держслужбовців та навчання тренерів. З початку ж наступного року буде запущено пілотне викладання навчального курсу для держслужбовців, а в лютому - проведення конференції для поширення результатів проекту.

Наступні два дні в Запоріжжі будуть проходити семінари з організації роботи органів влади з надання дозвільних послуг, вироблення політики щодо поліпшення їх якості та формування стандартів послуг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни