Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Життєдіяльність регіону забезпечується»

7 лютого 2012 - 13:55

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів брифінг, під час якого поінформував про дії влади щодо ліквідації наслідків негоди та  забезпечення стабільної життєдіяльності регіону.

Як повідомив посадовець, станом на 8 годину ранку до 14 населених пунктів області  був ускладнений проїзд. Найскладніша ситуація у південних районах – Якимівському, Приазовському, Приморському, Бердянському. Також є проблеми на територіях Пологівського та Куйбишевського районів.

- Розроблена відповідна карта, де оперативно відображаються всі населені пункти, до яких ускладнений проїзд. На проблемні ділянки доріг направлено спеціальну техніку, - зазначив В.Ємельяненко. - На автошляхах області працює понад 140 одиниць техніки - 63 машини  дорожніх служб, 70  залучено з місцевих підприємств, 14 –  з інших регіонів. Крім того, вже сьогодні-завтра мають надійти ще дві одиниці  важкої техніки з Криму. Віктор Ємельяненко підкреслив, що техніка працює цілодобово, люди роблять все можливе для того, щоб забезпечити проїзд по території регіону. Починаючи з 20 січня, в облдержадміністрації двічі на день проходить засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди.

- Наше головне завдання - координувати роботу всіх служб у цих складних погодних умовах та не допустити людських жертв, - наголосив перший заступник голови ОДА.

Також на контролі влади  - постачання продуктів першої необхідності до магазинів міст, районів та селищ, доставка пенсій, забезпечення сталої роботи медичних закладів та галузі житлово-комунального господарства.

Щодо роботи лікарень та ФАпів представник обласної виконавчої влади підкреслив, що всі вони працюють у штатному режимі. Однак через замети на дорогах часом виникають проблеми у роботі служби швидкої допомоги, були зафіксовані випадки, коли машини запізнювалися на виклик. Тож за цю ситуацію взято на особливий контроль. Служба швидкої допомоги активно співпрацює з підрозділами служби автомобільних доріг та МНС, які у разі необхідності оперативно приходять на допомогу.

Через негоду ускладнилась робота і поштових працівників, які з 4 лютого розпочали адресну доставку пенсійних виплат. Незважаючи на скоординовані дії Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта»,  служби автомобільних доріг та МНС, несвоєчасно пенсію отримали близько 100 пенсіонерів.

Низькі температури негативно позначилися і на роботі мереж водопостачання – почастішали випадки поривів водоводів. Однак жоден з поривів не призвів до серйозних аварій. Ситуацію на постійному контролі тримає управління житлово-комунального господарства ОДА. Порушень роботи систем газопостачання та електропостачання не зафіксовано.

- Ми робимо все від нас залежне, щоб оперативно ліквідовувати наслідки негоди, зберегти стабільну роботу всіх служб та убезпечити життя людей, - резюмував Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни