Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для ліквідації наслідків аварій комунальникам вистачає 8-12 годин

6 лютого 2012 - 12:54

Для ліквідації наслідків аварій комунальникам вистачає 8-12 годин

Через погіршення погодних умов та значне зниження температури в області почастішали випадки аварій у мережах, які забезпечують водопостачання населення. Для ліквідації наслідків аварійних ситуацій бригадам необхідно в середньому 8-12 годин.

Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Дмитро Свіркін у ході апаратної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА.

- За оперативними даними на сьогодні аварійних ситуацій, пов’язаних з теплозабезпеченням, в області не зареєстровано. Аварії, що виникають, частково стосуються гарячого водозабезпечення, та частіше –  холодного, а також  водовідведення. У більшості випадків аварійні ситуації ліквідовуються протягом 8-12 годин. На місце одразу виїжджає як мінімум одна аварійно-відновлювальна бригада, частіше –  дві, - зазначив Дмитро Свіркін.

Так, зранку 1 лютого у смт Степногірськ Василівського району у зв’язку з поривом трубопроводу було припинено водозабезпечення, у результаті чого без води залишилися близько 500 мешканців приватного сектора. Станом на 18.00 силами аварійних служб КП «Облводоканал» ремонтні роботи були завершені, водопостачання відновлено. Ще один порив, який стався 2 лютого, також був ліквідований протягом 10 годин.

У Мелітопольському районі у зв’язку з технічною несправністю насосного обладнання ввечері 1 лютого припинено водозабезпечення у селах Новопилипівка та Привольне, без води залишилися близько 1000 людей. Станом на 14.30 наступного дня ремонт завершено.

За оперативними даними аварійна ситуація з водопостачанням у Запоріжжі на бульварі Центральному та на вулиці Перемоги ліквідована 3 лютого.

У Хортицькому районі Запоріжжя у зв’язку з поривом труби вночі 5 лютого припинено водопостачання житлових будинків по вулиці Лахтинська, 7а, 9, 9а, 9в. Там тривають ремонтні роботи.

У Комунарському районі у зв’язку з поривом труби зранку 5 лютого припинено водопостачання житлових будинків приватного сектора по вулицях Самольотна, Амбулаторна, Степна, Міжнародна та Калініна. Ремонтні роботи продовжуються.

5 лютого в Бердянську на водоводі луснула засувка на скиді, вода надається у звичайному режимі, тривають ремонтні роботи.

Крім того, в місті Енергодар без опалення залишилися багатоповерховий будинок та школа. Наслідки аварії будуть ліквідовані до вечора 6 лютого.

Для оперативного реагування на аварійні ситуації в управлінні цілодобово працює оперативно-диспетчерська служба, інформація про аварійні ситуації оперативно надається керівництву облдержадміністрації.

У зв’язку з погіршенням погодних умов в області на підприємствах ЖКГ активізована робота щодо належного надання послуг населенню.

 

Довідкова інформація:

В області працюють 209 аварійно-відновлювальних бригад, у тому числі: на підприємствах з обслуговування житлового фонду – 91, на підприємствах теплозабезпечення – 40, на підприємствах водопостачання та водовідводу – 78.

У роботі бригад задіяно понад 800 співробітників та більше 400 одиниць техніки.

Теплоенергією забезпечені 5178 житлових будинків з центральним опаленням (100%), а також 1159 (100%) об’єктів соціальної сфери, у тому числі: 616 шкіл, 471 дошкільний заклад та 72 лікарні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни