Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Каховське та Запорізьке водосховища випущено понад 1,1 млн. екземплярів риби

3 лютого 2012 - 13:43

У Каховське та Запорізьке водосховища випущено понад 1,1 млн. екземплярів риби

Головне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в області підбило підсумки роботи за 2011 рік на засіданні колегії, в якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

За даними виконуючого обов’язки начальника Головного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства Валерія Ольховського, торік у Каховському водосховищі було виловлено 2300 т водних живих ресурсів, що на 87 т менше ніж у 2010 році. Основу улову складали карась, рослиноїдні, плітка, лящ.

Зменшення кількості виловленої риби В. Ольховський пояснює несприятливими погодними умовами зимово-весняного періоду, які не дозволили здійснювати повномасштабний промисел.

Рибною промисловістю в Каховському водосховищі займаються 27 підприємств, які використовують 225 баркасів, 7 тисяч сіток, 51 ставний невід, 620 ятерів та 700 раколовок.

Торік управлінням рибоохорони було здійснено 574 перевірки промислового лову та 186 перевірок рибоприймальних пунктів, за результатами яких виявлено 76 порушень. Найпоширенішими є  застосування заборонених знарядь лову, порушення порядку обліку водних біоресурсів та термінів звітності.

Також проводились регулярні перевірки порядку здійснення риболовлі рибалками-аматорами (зафіксовано 69 тис. їх виходів на воду). Основу їхнього улову складають бички та карась. У ході рейдових перевірок цієї категорії рибалок виявлено 3,5 тис. порушень правил любительської ловлі риби. Основні – лов у заборонений період та в заборонених місцях, використання забороненого знаряддя для лову, перевищення добової норми вилову.

Щодо зариблення водоймищ у 2011 році ці заходи були здійснені на суму понад 1,3 млн. грн. Переважно це дволітні рослиноїдні риби, короп, судак та щука. Як відзначив  В.Ольховський, вперше в області здійснювалося зариблення аборигенними хижими видами риб. Загалом у води Каховського та Запорізького водосховищ випущено понад 1,1 млн. екземплярів риби.

У планах роботи на 2012 рік – посилення контролю за виловом молодої риби, регулювання кількості промислових знарядь лову, заборона промлову дрібновічковими знаряддями та сітками. Також планується обладнання водозабору Запорізької ТЕС сучасним електроградієнтним рибозахистом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни