Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі лісники посилять контроль за вирубкою дерев

3 лютого 2012 - 11:11

Запорізькі лісники посилять контроль за вирубкою дерев

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка взяв участь у засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства.

Про роботу, проведену в 2011 році, поінформував начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх. Як підкреслив посадовець, одним з основних завдань для працівників управління є створення нових лісових насаджень. Торік в області було висаджено дерев на площі 2232 га. За цим показником Запорізький регіон посів п’яте  місце в країні.

В області працює 29 лісових розсадників загальною площею 169 га. Для забезпечення їх насінням організовано роботу 152 постійних лісонасіннєвих ділянок, де тільки торік було зібрано 25290 кг насіння лісових та чагарникових порід.

Також начальник обласного управління доповів про роботу із захисту насаджень від шкідників та лісових пожеж. Для того, аби уникнути пожеж, у надзвичайно спекотне літо 2011 року було створено 2120 км мінеральних протипожежних смуг, за якими  здійснювався регулярний догляд. Незважаючи на вжиті заходи, торік все ж виникло 93 пожежі на території 50,65 га. При цьому Мирон Полуліх підкреслив, що дуже часто причиною пожежі стає людський фактор.

Однією з наболілих проблем галузі, яка призводить до знищення лісів, є самовільна вирубка лісових насаджень та лісопосадок. Торік працівники державної лісової охорони виявили 47 фактів несанкціонованої вирубки лісу – в Бердянському, Пологівському, Мелітопольському, Запорізькому, Василівському, Приморському районах.

- Маємо завжди пам’ятати: для того, щоб зрубати дерево, треба витратити всього кілька хвилин, а виростити – два десятки років. Ліс – це наше багатство, яке маємо оберігати та вирощувати, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Щодо пріоритетних напрямків роботи Мирон Полуліх виділив кілька. Насамперед – створення нових лісових насаджень та збільшення вирощування саджанців лісових та декоративних культур. Також у поточному році спеціалісти управління планують приділити особливу увагу вирубці, формуванню та оздоровленню лісів.

 

Довідково: Чисельність працівників лісового господарства в Запорізькій області складає 728 осіб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни