Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розчищено під’їзні шляхи до всіх населених пунктів

25 січня 2012 - 16:21

В області розчищено під’їзні шляхи до всіх населених пунктів

Станом на 25 січня в області розчищено під’їзні шляхи до всіх населених пунктів. Тим не менш, залишається проблемним високий рівень снігу на узбіччях – на деяких ділянках він досягає висоти 1-1,5 метра, тож зараз головне завдання влади – розчищення  узбіч.

На цьому наголосив під час обласної селекторної наради перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

- Стан автошляхів області залишається досить складним, хоча до всіх населених пунктів області є під’їзди, на деяких територіях використовуються резервні, а не основні дороги. Головне завдання зараз – визначити місця найбільших сніжних заносів на узбіччях доріг, де здійснюється рух автотранспорту в один бік. На те, щоб визначити такі ділянки, у нас є всього лише одна доба, щоб ми могли якомога швидше приступити до очищення узбіч, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимира Войтенка, для ліквідації наслідків погодних умов та сильних снігопадів залучено не тільки всю техніку шляховиків, а й з Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей, також залучається техніка місцевих фермерів.

- Найскладніші проїзди до сіл  у Куйбишевському, Пологівському та Бердянському районах. Під’їзд є до всіх населених пунктів, але варто нам перейти з однієї ділянки на іншу, залишити дороги на кілька годин або на ніч – все доводиться робити спочатку. Тож у мене прохання до влади на місцях: залучайте до розчищення доріг та прибирання снігу фермерські господарства, використовуйте їхню техніку, - підкреслив Володимир Войтенко.

За даними ДАІ, за останні дні на території області не зареєстровано жодного ДТП, яке б сталося через погіршення погодних умов.

Наприкінці селекторної наради Віктор Ємельяненко нагадав колегам, що погода непередбачувана, зараз прогнозується значне зниження температури, тож розслаблятися ще рано.

- Шляховики працюють на місцях цілодобово, тож місцева влада має забезпечити їх усім необхідним: харчуванням, проживанням, місцем для відпочинку, і головне – попіклуватися про їхню безпеку. Нам не вистачає техніки, тож даю завдання усім райдержадміністраціям - домовитися  з місцевими фермерами з приводу залучення їхньої техніки доробіт. Ще прошу всі райони у разі необхідності використовувати свої матеріальні резерви, а на чергових сесіях рад поставити питання про їх поповнення. Також контролюйте та допомагайте у разі необхідності освітнім та медичним закладам, вони мають функціонувати на 100%, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Нагадаємо, оперативний штаб з ліквідації наслідків погодних умов при ОДА функціонує цілодобово. Кожні чотири години керівництву області доповідають про поточний стан у всіх районах області, тож ситуація в регіоні знаходиться під пильним контролем влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни