Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Давайте вирішувати проблеми разом»

20 січня 2012 - 14:27

Олександр Дудка: «Давайте вирішувати проблеми разом»

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка взяв участь у звітній конференції Асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області. Учасниками заходу стали понад 90 керівників запорізьких сільськогосподарських підприємств, представники райдержадміністрацій, профспілок.

Про роботу Асоціації фермерів та приватних землевласників у 2011 році поінформував її голова Анатолій Довгань, який зазначив, що торік відбулося 16 засідань асоціації, на яких порушувалися земельні, митні та законодавчі питання.

- Асоціація – це плацдарм для захисту інтересів працівників сільського господарства. Ми доклали максимум зусиль для того, щоб наша робота була ефективною та корисною для запорізьких аграріїв, - звернувся до колег А. Довгань. Крім того, він порушив ряд проблемних питань, які є болючими як для фермерів, так і приватних землевласників. Йдеться про налагодження збуту продукції сільського господарства, створення кооперативів, ринку земель та інше.

- Всі проблеми, які стоять перед сільгоспвиробником сьогодні добре мені відомі. Це дійсно серйозні, болючі й гострі питання, розв’язати які самостійно влада не в змозі. Цей віз можна зрушити тільки об’єднавши наші зусилля, - наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

Посадовець закликав фермерів до конструктивного діалогу та співпраці: «Готуйте пропозиції та надавайте їх до Головного управління агропромислового розвитку ОДА». Також представник обласної виконавчої влади закликав членів Асоціації взяти участь у нараді, яка відбудеться в облдержадміністрації 26 січня за участю Міністра аграрної політики та продовольства України, та порушити найбільш гострі питання безпосередньо перед урядовцем.

 

Довідково: В області нараховується понад 2,3 тис. фермерських господарств. Загальна чисельність працівників складає 6,2 тис. чоловік. Основна спеціалізація господарств: вирощування зернових та технічних культур.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни