Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду в Національному заповіднику «Хортиця»

18 січня 2012 - 16:00

Розвиток туристичного потенціалу Національного заповідника «Хортиця» - один з пріоритетів, визначених обласною владою на поточний рік.  Тому ознайомитись з проблемами заповідника,  концепцією та програмою його розвитку голова облдержадміністрації вирішив особисто.

За ініціативи Олександра Пеклушенка нарада за участю представників заповідника, облдержадміністрації та  мера міста Запоріжжя Олександра Сіна відбулась сьогодні в конференц-залі Музею запорозького козацтва.

Учасники наради ознайомились з основними положеннями програми розвитку Національного заповідника «Хортиця», що розрахована до 2016 року. Ця програма, за словами представників закладу, передбачає три основні напрямки: збереження історично-культурної спадщини, створення нових туристичних об’єктів та  забезпечення інфраструктури заповідника. Заходи, що передбачає програма, націлені на розвиток та поглиблення туристичного потенціалу Хортиці.

Щорічно заповідник відвідує  більше 250 тисяч туристів. Але з прийняттям програми на державному рівні та за умови її належного фінансування Хортиця стала б ще більш популярною, впевнені представники заповідника. Це також  дозволило б вирішити проблеми жителів острова. Сукупний обсяг фінансування, необхідного для виконання завдань і заходів програми, за підрахунками спеціалістів  становить близько 67 млн. грн.

- Питання Національного заповідника «Хортиця» буде обов’язково обговорюватися при зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем,  - запевнив присутніх Олександр Пеклушенко.

Також він зауважив, що до  вирішення проблем Хортиці необхідно підходити комплексно.

- Потрібен професіональний на комплексний підхід, що включає археологічну, історичну частини та логістику. Ми ні в якому разі не  маємо права перетворити Хортицю в філіал корчми. Це повинен бути об’єкт світового звучання. І якщо ми, не враховуючи логістику, дизайнерську та архітектурну думку, збудуємо   там якийсь інфраструктурний об’єкт, ми можемо втратити Хортицю. Тому потрібно підходити комплексно, – наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни