Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на соціальні сорти хліба в області залишаються незмінними

17 січня 2012 - 12:08

Ціни на соціальні сорти хліба в області залишаються незмінними

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань забезпечення безперебійного постачання населенню області хлібобулочних виробів за помірними цінами. Захід відбувся за участю провідних хлібопекарських підприємств регіону: ПАТ «Запорізький хлібозавод №3», ПАТ «Запорізький хлібозавод №5», ТОВ «УК Агросервіс 2000», ВАТ «Бердянський хлібокомбінат»,  ВАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ТОВ «Хліб Токмака». Як повідомив Олександр Дудка, саме ці підприємства виробляють майже 90% всього хліба в області. Щорічне споживання хліба на душу населення складає 101-102 кг.

З метою стабілізації цінової ситуації на ринку хлібобулочних виробів четвертого жовтня 2011 року між обласною владою та провідними хлібопекарськими підприємствами був підписаний меморандум. Згідно цього документа ціни на соціальні сорти хліба (Пшеничний, Таврійський покращений, Олександрівський, Заводський, Мелітопольський, Міський, Переяславський, Хліб білий) не будуть підвищуватись аж до вересня поточного року.

- Статистика свідчить, що  ви виконуєте умови меморандуму. Сьогодні пропоную обговорити ваші подальші плани та зупинитись на проблемних питаннях, які ускладнюють поточну роботу, - звернувся до пекарів заступник голови облдержадміністрації.

Позицію керівників хлібозаводів висловив генеральний директор ТОВ «УК Агросервіс 2000» Богдан Свинціцький, який підтвердив подальший намір дотримуватись меморандуму та не піднімати ціни на соціальні сорти хліба. Разом з тим, він порушив ряд питань, які ускладнюють роботу підприємств. Насамперед йдеться про непередбачуване збільшення витрат у зв’язку зі зміною ціни на газ та підвищення мінімальної заробітної плати. До цих пір підприємства не знайшли порозуміння з Аграрним фондом – остаточно невідомо, за якою ціною та на яких умовах вони отримуватимуть борошно в поточному році. Відкритим залишається і питання часткової компенсації витрат підприємствам з обласного бюджету.

- Керівництво облдержадміністрації робить все можливе для того, аби полегшити вам умови роботи. Питання Аграрного фонду ми опрацюємо зі свого боку, - запевнив О. Дудка. Також посадовець порадив представникам хлібопекарських підприємств взяти участь у нараді з проблемних питань АПК, яка відбудеться в ОДА 26 січня за участю Міністра аграрної політики та продовольства України: «Переконаний, у разі порушення безпосередньо вами питання співпраці з Аграрним фондом, проблема буде вирішена значно скоріше».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни