Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ветерани Афганістану отримають пільги на електропостачання свого офісу

17 січня 2012 - 10:21

Ветерани Афганістану отримають пільги на електропостачання свого офісу

Міське об’єднання Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) буде споживати електроенергію за пільговими умовами, тобто – за рахунок Державного бюджету України. Раніше це було неможливо, бо ветеранська організація не підписувала договір з постачальником електроенергії. З цього приводу нараду провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального статусу» ветеранські організації звільняються від плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) у межах середніх норм споживання. Запорізькі ж афганці користуватися пільгами на електропостачання не могли, бо договір з ВАТ «Запоріжжяобленерго» своєчасно не уклали через відсутність в організації коштів на підготовку необхідних документів для підписання договору.

Без договору міське об’єднання Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) споживало електроенергію з 2009 року, але не оплачувало. Через те, що ветерани Афганістану проігнорували вимоги з укладання договору, «Запоріжжяобленерго» було вимушено складати акти про порушення Правил користування електроенергією. У результаті було складено три акти: перший - від 26.10.2009 року на суму 11,5 тисячі гривен, другий - від 26.08.2010 на суму 10,6 тисячі,  третій - від 04.08.2011 року – на 13,9 тисячі гривень. За першим «Запоріжжяобленерго» подало позов до господарського суду Запорізької області. Вже 26.04.2011 року суд прийняв рішення про стягнення з ветеранського об’єднання заборгованості. Інші ж два акти до суду не передавались.

За рішенням суду ветеранське об’єднання розрахувалось з боргами за першим актом  на початку цього року, але сплатити борги за двома іншими актами не в змозі. Тому і ветеранське об’єднання, і керівництво «Запоріжжяобленерго» висловили свою готовність сісти за стіл переговорів та знайти оптимальний вихід із ситуації.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду за участю представників ВАТ «Запоріжжяобленерго», обласного об’єднання Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), якому підпорядковується міське об’єднання, та структурних підрозділів ОДА.

За підсумками наради прийнято рішення про підписання тимчасового договору між міським об’єднанням Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та ЗГЕС, а коли афганці пролонгують договір про оренду приміщення, у якому знаходиться офіс, буде підписано договір  на постійній основі.

Після підписання цього договору міське об’єднання ветеранів Афганістану звільняється від сплати за спожиту електроенергію,  ці послуги будуть сплачуватися за рахунок Державного бюджету України. Що ж стосується боргів за спожиту електроенергію у 2010 та у 2011 роках за складеними актами, «Запоріжжяобленерго» пішло назустріч ветеранам та проведе реструктуризацію боргів: афганці зможуть розраховуватися з ними протягом 36 місяців.

Зараз міське об’єднання Української спілки ветеранів Афганістану готує всю необхідну документацію для підписання спочатку тимчасового, а потім – основного договору з електропостачальником.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни