Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада допомогла знайти спільну мову абразивному комбінату і ТОВ «Супутник»

16 січня 2012 - 13:21

Обласна влада допомогла знайти спільну мову абразивному комбінату і ТОВ «Супутник»

Трудовий колектив ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» звернувся до облдержадміністрації з проханням допомогти з вирішенням проблеми, пов’язаної із затримкою відшкодування підприємству ПДВ. З цього приводу заступник голови ОДА Петро Гончарук провів нараду за участю керівництва комбінату, представників Державної податкової служби в Запорізькій області, начальників профільних управлінь ОДА та інших спеціалістів.

Через те, що останнім часом Запорізькому абразивному комбінату не відшкодовується ПДВ, підприємство не може працювати  на повну потужність.

- Це питання знаходиться не в компетенції обласної виконавчої влади, тому ми прийняли рішення написати листа до Кабінету Міністрів України з проханням надати допомогу підприємству, - зазначив Петро Гончарук.

Також на нараді була розглянута ситуація, що склалася навколо ТОВ «Супутник» та групи інших малих підприємств, які з 2009 року відключені від централізованого електропостачання, яке раніше здійснювалось через абразивний комбінат.

ТОВ «Супутник» знаходиться за територією Запорізького абразивного комбінату, але електромережі проходять через територію підприємства. Керівництво «Супутника» готове сплачувати орендну плату за користування або викупити опори комбінату, по яких проходить живлячий електрокабель, бо без електроенергії підприємства працювати не можуть.

Раніше облдержадміністрація рекомендувала Запорізькому абразивному комбінату укласти з «Супутником» договір на експлуатацію опор та відновити електропостачання, але пропозиції обласної влади залишилися без відповіді. Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА направляло звернення до керівництва комбінату, до ВАТ «Запоріжжяобленерго» та до Головного управління Держкомзему в Запорізькій області, але ситуація так і не зрушила з місця.

У ході наради була знайдена спільна мова між керівництвом комбінату та ТОВ «Супутник», а також визначено план дій з підключення електроенергії. Петро Гончарук взяв під особистий контроль ситуацію з електропостачанням підприємств.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни