Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі управлінці будуть переймати досвід ізраїльських колег

11 січня 2012 - 15:24

Запорізькі управлінці будуть переймати досвід  ізраїльських колег

 Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Ізраїль в Україні паном Реувеном Дін Елем, під час якої обговорив головні напрямки співпраці Запорізької області з Ізраїлем.

Привітавши високого гостя з його першим візитом до Запоріжжя, Олександр Пеклушенко поінформував його про стан та перспективи розвитку Запорізького краю та окреслив напрямки,  які були б цікаві для співпраці з Ізраїлем.

- Запорізька область – дуже перспективна та значима для всієї України. Я досконало знаю економічну ситуацію в країні і можу  запевнити: наш регіон входить у п’ятірку найбільш розвинених областей України. Для нас пріоритетною   є співпраця в таких галузях як медицина, громадський порядок та сільське господарство. Я знаю, що Ізраїль випереджає  інші країни за рівнем розвитку медичної галузі, тож нам було б особливо корисно співпрацювати саме у цьому напрямку, бо це один з головних пріоритетів нашої роботи, - зазначив очільник області.

Також Олександр Пеклушенко виразив зацікавленість у тому, щоб запорізька делегація відвідала Ізраїль для ознайомлення з методами роботи влади. Пан Реувен Дін Ель повідомив, що він готовий допомогти з організацією поїздки.

- На державному рівні стосунки між Україною та Ізраїлем знаходяться на найвищій точці, є певні домовленості, деякі з них реалізуються. І наше завдання – перенести їх ще й на регіональний рівень. Медицина, громадський порядок – це дуже важливі напрямки, і я  радий, що ви вже бачите, як ми можемо співпрацювати. Такої конкретики я не чув від жодного іншого посадовця в регіонах. Я докладу всіх зусиль для того, щоб візит запорізької делегації до Ізраїлю пройшов на вищому рівні, щоб ви зустрілись з представниками і державної, і місцевої влади, - запевнив Реувен Дін Ель.

За попередніми домовленостями до складу першої делегації увійдуть голова облдержадміністрації та голова облради, а потім планується відправити до Ізраїлю делегацію спеціалістів медичної галузі для обміну досвідом з кращими ізраїльськими фахівцями.

Також голова ОДА зазначив, що Ізраїль представляє інтерес для Запорізької області ще й в якості інвестора в аграрний сектор, а також є потенціал для збільшення товарообігу між нашим регіоном та Ізраїлем.

Крім того,  обговорено питання розвитку туризму. Зокрема, пан посол висловив своє засмучення тим, що ізраїльтяни не дуже активно приїжджають до Запорізької області, але запевнив, що ця ситуація скоро зміниться.

У рамках перебування Реувен Дін Ель також взяв участь в урочистому відкритті Національно-просвітницького центру для богослужінь у Запоріжжі.

 

Довідкова інформація:

У Запорізькій області зареєстровано три єврейські громади: Запорізька, Мелітопольська та Бердянська.

До єврейських організацій Запоріжжя входять: благодійні фонди, релігійне товариство «Яхат», школа-гімназія «Алеф», школа «Хабат», дитячий садок №4, недільна школа «Кідма». Ці організації займаються соціальними, культурними, благодійними, освітніми та просвітницькими програмами.

Обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Ізраїлем за січень-вересень 2011 року становили 49,6 мільйона доларів, що на 14,6 мільйона більше, ніж у 2010 році.

Обсяги експорту склали 48,59 мільйона доларів, збільшившись на 14,33 мільйона,  імпорту - 1,01 мільйона,   на 0,29 мільйона доларів більше.

Товарообіг між підприємствами Запорізького регіону та ізраїльськими партнерами в період з січня по вересень 2011 року склав 49,41 мільйона доларів, збільшившись на 42,3%.

Головні статті експорту: чорні метали (90,1%), електричні машини (4,09%) та зернові культури (2,61%).

Прямі іноземні інвестиції з Ізраїлю до Запорізької області за станом на 1 жовтня 2011 року склали 0,014 мільйона доларів, які на 55,1% інвестовано в надання комунальних та індивідуальних послуг, а також у діяльність в галузі культури та спорту,  36,8% - у торгівлю, ремонт автомобілів, предметів особистого користування,  8,1% - в операції з нерухомим майном, оренлу та надання послуг підприємствам.

Головні підприємства з інвестиціями Ізраїлю: ТОВ «Південний завод гідравлічних машин», ТОВ «Консул-віват», ПП «Флоат», ТОВ «Бристоль імперіал», ТОВ «Косметик-ІЗ».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни