Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Схема планування території Запорізької області стане «зеленим світлом» для інвесторів

10 січня 2012 - 14:21

Схема планування території Запорізької області стане «зеленим світлом» для  інвесторів

На останній сесії обласної ради 2011 року депутати затвердили Схему планування території Запорізької області. Про її важливість  журналістам розповів начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев під час брифінгу.

- Схема планування території Запорізької області розроблялась протягом 2007-2011 років, загальна вартість проектно-дослідницьких робіт з урахуванням узгодження Схеми склала 1 мільйон 495,7 тисячі гривень, з них 800 тисяч було виділено з державного бюджету. Це планувальна документація, розроблена в рамках розвитку Генеральної схеми планування території України, і вона визначає принципові рішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх визначених частин, - зазначив Юрій Лукашев.

Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах своїх повноважень керуються схемою планування території області при підготовці проектів програм соціального та економічного розвитку області, програм з питань охорони земель та навколишнього середовища, охорони здоров’я населення, розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини та розвитку туризму.

За словами Юрія Лукашева, ця схема для нашого регіону – перший документ такого характеру за всі роки незалежності України. На його базі будуть створені схеми планування територій районів області, а також гео-просторовий портал регіону у всесвітній мережі Інтернет.

- У наших планах – створення гео-просторового інтернет-порталу регіону, на якому буде міститися інформація про всі об’єкти, що існують на території Запорізької області. Там буде три види інформації: для службового використання, інформація з обмеженим доступом, а також  інформація, яка надається на платній основі. Портал стане дуже зручним у використанні для потенційних інвесторів: він буде представляти собою  багатошарову просторову систему для зручного отримання інформації, - повідомив Юрій Лукашев.

Посадовець переконаний: прийнята Схема планування території Запорізької області стане «зеленим світлом» для  інвесторів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни