Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання обласної влади – поставити на ноги підприємства та створити їм комфортні умови для роботи

27 грудня 2011 - 14:10

Завдання обласної влади – поставити на ноги підприємства та створити їм комфортні умови для  роботи

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час підсумкової прес-конференції керівництва ОДА прозвітував про виконану роботу в 2011 році у сферах промисловості, ЖКГ та підприємницької діяльності. Результати самі говорять за себе: завдяки активній роботі влади вирішуються серйозні питання щодо функціонування заводів та виходу їх із кризи, для підприємців створюються комфортні умови роботи, а на економічно активних підприємствах сфери ЖКГ немає боргів по зарплаті.

- Цього року ми розпочали серйозну роботу з Фондом державного майна України щодо аналізу причин затягування приватизації підприємств області, зокрема, «Кремнійполімеру», ЗТМК, Бердянського заводу скловолокна. Разом з Укроборонпромом опрацювали питання подальшої долі заводів «Радіоприлад», «Іскра» та інших. Щодо проблемної ситуації із Запорізьким феросплавним заводом у грудні поточного року практично вирішилось питання передачі підстанції заводу, зараз проходить її оцінка, - повідомив Петро Гончарук.

Також заступник голови ОДА відзначив, що цього року були виділені земельні ділянки під будівництво сонячних електростанцій у Токмацькому та Приморському районах.

Стосовно програми «зелених» інвестицій» Петро Гончарук повідомив, що Запорізька область розробила 71 проект на загальну суму 160 мільйонів гривень, і чверть з них уже розглядаються Державним агентством екологічних інвестицій України.

Щодо сфери ЖКГ Запорізька область знаходиться серед лідерів за рівнем  розрахунків за природний газ, при цьому не допущено підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

У сфері підприємницької діяльності також було вирішено низку питань: в облдержадміністрації підготовлено приміщення для роботи Адміністративного офісу, створена інтерактивна «Карта підприємництва», проведено регіональний конкурс на кращий бренд місцевих товаровиробників тощо.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підкреслив, що особливо важливо для Запорізького краю – залучення нових інвесторів для врятування проблемних підприємств.

- Без інвестора та ефективних власників підприємств ми не зможемо самостійно покращити ситуацію. До 15 січня я планую зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем, і обов’язково скажу, що без прориву підприємств область не зможе вирішити проблеми із заборгованістю по зарплатах, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Довідкова інформація:

Цього року  виділено земельні ділянки під будівництво сонячних електростанцій у Токмацькому районі потужністю 9 МВт, а також земельні ділянки під будівництво сонячних електростанцій компанією «Менеджес Україна» в Приморському районі загальною потужністю до 14 МВт.

За програмою «зелених» інвестицій» область розробила 71 проект на загальну суму 160 мільйонів гривень, 39 з них вже прийняті для розгляду Державним агентством екологічних інвестицій України, а 7 проектів на суму 13,9 мільйона гривень пройшли узгодження та знаходяться на стадії проведення тендерних процедур.

Запорізька область виграла всеукраїнський конкурс за шістьма енергозберігаючими проектами на загальну суму 33,1 мільйона гривень за рахунок Державного бюджету України.

В області проведено конкурс на кращий проект створення промислових зон, для участі у якому було надано 23 проекти, для п’яти з них вже відведена земля.

Триває реалізація проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», спрямований на розвиток сільських громад на загальну суму 8,5 мільйона гривень на 2012 рік.

У селі Семенівка Мелітопольського району реалізовано проект державно-приватного партнерства. Систему водопостачання села було передано у концесію ТОВ «Українська водна компанія» з  Києва.

Завершено реконструкцію та будівництво інвестиційних об’єктів: котельних у Токмаку та Приморську; каналізаційного колектора в Оріхові, трьох локальних установок систем питного водопостачання у Гуляйпільському районі; вузла обліку подачі питної води в Мелітополі; водозабору з артезіанської свердловини у смт Веселе.

Відкрито обласний дозвільний центр, виграно гранд Канадського проекту «PRIZM»  на суму 220 тисяч канадських доларів для навчання персоналу та покращення якості послуг.

Підготовлено приміщення для роботи Адміністративного офісу в облдержадміністрації. Для створення умов розвитку бізнесу створена інтерактивна «Карта підприємництва». Для підтримки місцевих товаровиробників проведено регіональний конкурс на кращий бренд.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни