Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька кондитерська фабрика - об’єкт підвищеної небезпеки

26 грудня 2011 - 15:58

Запорізька кондитерська фабрика - об’єкт підвищеної небезпеки

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань техногенної безпеки на ПАТ «Запорізька кондитерська фабрика».

Як пояснив посадовець, у технологічному процесі цього підприємства використовується аміак, що робить його об’єктом підвищеної небезпеки І класу. У випадку виникнення надзвичайної ситуації глибина зони  хімічного зараження складе 900 метрів. Крім того, у зоні можливого хімічного зараження проживає 11,5 тисячі чоловік. Тож виконання приписів управління МНС України в Запорізькій області та територіального управління Держгірпромнагляду в Запорізькій області, зокрема щодо встановлення та налагодження нової системи раннього оповіщення виявлення аміаку – сфера особливої відповідальності керівництва підприємства.

Як поінформував директор із загальних питань ПАТ «Запорізька кондитерська фабрика» Віктор Синельников, після довгого простою підприємство знову почало працювати тільки у жовтні поточного року. Однак із 34 різних приписів, які були отримані від контролюючих органів,  30 вже виконані в повному обсязі, ще чотири - частково. Серед останніх і залишається впровадження системи раннього оповіщення виявлення аміаку.

- Це питання ми порушуємо з 2009 року, однак досі воно не вирішено. Якщо ви не можете назвати конкретних строків, коли система раннього оповіщення запрацює, ми змушені будемо розглядати питання закриття фабрики. Ми не маємо права ризикувати життями людей, - наголосив заступник голови обласної державної адміністрації.

Як пояснив представник фабрики,  система раннього оповіщення була розроблена ще у 2009 році, однак за період простою  встигла морально застаріти. Тож зараз розглядаються можливості щодо її коригування та адаптації до умов сьогодення.

Щодо строків керівництву фабрики надано місяць на те, щоб підготувати детальний план впровадження системи раннього оповіщення. До того моменту, як нова система почне працювати, підприємство має розробити план заходів реагування в разі виникнення надзвичайної ситуації. Також необхідно підтримувати у робочому стані стару систему раннього оповіщення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни