Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розв’язання проблем запорізького аеропорту та ПС «Юність» зрушено з місця

23 грудня 2011 - 10:24

22 грудня в  Києві відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та міського голови  Запоріжжя Олександра Сіна з віце-прем’єр-міністром України Борисом Колесніковим.

22 грудня в  Києві відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та міського голови  Запоріжжя Олександра Сіна з віце-прем’єр-міністром України Борисом Колесніковим.

У ході зустрічі очільники області та міста порушили два актуальних  питання для регіону та  міста Запоріжжя, що потребують втручання центральної влади.

Перше стосується аеропорту міста Запоріжжя, що знаходиться внаслідок катастрофічного фінансового стану  на  межі закриття.  Передача майнового комплексу «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» до комунальної власності міста врятує ситуацію,  вважає міська влада. Саме цей об’єкт у переліку пріоритетних визначив для обласної влади і Олександр Пеклушенко, що активно включився до розв’язання  цієї проблеми майже з перших днів перебування на посаді голови облдержадміністрації.

Друге питання, що обговорювалось під час зустрічі з Борисом Колесніковим, стосується капітального ремонту запорізького Палацу спорту «Юність».

У результаті зустрічі вирішення цих актуальних для Запоріжжя проблем зрушено з місця. Так, віце-прем’єр-міністр дав доручення підготувати проект постанови Кабінету Міністрів щодо передачі запорізького аеропорту до комунальної власності.

Що стосується ПС «Юність», то за дорученням Бориса Колеснікова цей об’єкт має бути включеним до Державної цільової соціальної програми «Хокей України». Фінансування з держбюджету за цією програмою дозволить місту Запоріжжя не тільки відремонтувати ПС «Юність», але й зробити його багатофункціональним за аналогом ПС «Дружба» в м. Донецьк, що обладнаний і льодовою ареною.

Вже цієї неділі голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та Запорізький міський голова Олександр Сін вирушать до Донецька, щоб особисто ознайомитись з досвідом   сусідів щодо створення сучасних спортивних об’єктів.  

- Ця поїздка дасть нам можливість зрозуміти технологію, логіку будівництва подібних спортивних об’єктів та не допустити зайвих помилок при реконструкції запорізького палацу спорту, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни