Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Мене не потрібно агітувати підтримувати малий та середній бізнес»

22 грудня 2011 - 13:56

Олександр Пеклушенко: «Мене не потрібно агітувати підтримувати малий та середній бізнес»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з членами президії Запорізької Ради підприємців. За дорученням очільника регіону до участі в заході запрошені й представники контролюючих органів, які працюють на території регіону.

- Сьогодні я розраховую на ґрунтовний діалог з вами, в якому не буде місця для лозунгів та закликів. Мене не треба агітувати підтримувати малий та середній бізнес, я усвідомлюю важливість та складність вашої роботи. Ви забезпечуєте зайнятість не тільки для себе, своєї родини, але й людей, які довірилися та працюють з вами. Якщо закривається невеличке підприємство, це надзвичайна подія, причини якої має серйозно проаналізувати керівник відповідної території, - зазначив, розпочинаючи нараду, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Звертаючись до присутніх, посадовець запропонував зосередитись на двох основних та вкрай важливих моментах: пропозиції до змін на законодавчому рівні, а також  питаннях, які заважають роботі бізнесу безпосередньо в області.

Серед основних проблем, які порушували члени президії Ради підприємців: дотримання норм ЗУ «Про захист персональних даних», узгодження  регуляторної політики, встановлення платіжних терміналів, а також взаємодія підприємств з контролюючими та дозвільними органами.

- Хочу, щоб ви зрозуміли: ми не ситуативні партнери, на нас чекає системна робота, яка обов’язково повинна бути ефективною та злагодженою. Я почув ваші пропозиції, запитання та зауваження. Деякі з порушених проблем я зможу розв’язати негайно, деякі узагальню та донесу керівництву центральних органів влади, оскільки це їх сфера відповідальності, - запевнив представників бізнесу очільник регіону. При цьому Олександр Пеклушенко підкреслив, що спільна мета роботи присутніх у цій залі - створення найбільш сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності. - Прошу не розраховувати на диво, що ми в області створимо інший мікроклімат, аніж в усій країні. Такого не буде. Однак зробити трохи краще, зрозуміліше та прозоріше – це в наших силах, - резюмував керівник області.

Підсумовуючи зустріч, Олександр Пеклушенко повідомив, що  обов’язково включить до штату радників ще одного – з питань підприємницької діяльності. Також в області має бути створена спеціальна комісія, до складу якої увійдуть представники контролюючих органів та  бізнесу. Члени майбутньої комісії розглядатимуть претензії підприємців за підсумками проведених перевірок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни