Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціалізована медична допомога для онкохворих стане більш доступною

22 грудня 2011 - 10:57

Спеціалізована медична допомога для онкохворих стане більш доступною

Відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, в якому взяв участь заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Його учасники предметно обговорили стан виконання Програми  боротьби з онкологічними захворюваннями в Запорізькій області на період до 2016 року та організації надання допомоги дитячому населенню з онкозахворюваннями.

За інформацією головного позаштатного онколога управління охорони здоров`я облдержадміністрації Олексія Ковальова, протягом останніх трьох років в області зберігається тенденція до збільшення захворюваності на злоякісні новоутворення та смерті від них.

З метою підвищення ефективності профілактики та діагностики онкологічних захворювань торік була затверджена «Програма боротьби з онкологічними захворюваннями в Запорізькій області на період до 2016 року». Виконання заходів програми дозволить зробити спеціалізовану медичну допомогу для онкохворих більш доступною. З мінімальним ризиком для онкохворих в області вже проводяться радіочастотна термоабляція і гіпертермія; опухолевотрансуретральна резекція пухлин сечового міхура і передміхурової залози; хіміоемболізація печінки та інше.

Також з приводу онкопатології на обліку в області перебуває 194 дитини,  у т.ч. 96 - з онкогематологічними захворюваннями.

У поточному році управління охорони здоров’я облдержадміністрації ініціювало прийняття обласної Програми «Дитяча онкогематологія на 2011 рік»,  на виконання якої із обласного бюджету  було виділено 1,1млн. грн.

Завдяки профілактичним заходам на виконання Програм «Дитяча онкологія на 2006 – 2010 роки»,  «Дитяча онкогематологія на 2011 рік»)  в області вдалося збільшити до 65 % частку дітей, у яких не виявляється рецидив хвороби протягом п'ятирічного періоду з моменту встановлення діагнозу. До п’ятивідсоткового рівня зменшено смертність дітей, зумовлену онкогематологічними захворюваннями. Підвищено рівень обізнаності населення щодо ризику цих  захворювань у дітей та створено систему надання паліативної допомоги таким  дітям.

 На продовження цієї роботи фахівцями управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготовлена програма «Дитяча онкогематологія на 2012 рік», яка буде розглянута на черговому засіданні сесії обласної ради. Вона передбачає забезпечення хворих базисним безкоштовним лікуванням, супроводжуючою терапією, витратними матеріалами для дітей-інвалідів з онкогематологічною патологією. Загальне фінансування  з обласного бюджету  у 2012 році передбачено у сумі понад 1,2 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни