Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки дотаціям з Держбюджету обласна влада вирішить головні проблеми кінця 2011 року

16 грудня 2011 - 15:52

Завдяки дотаціям з Держбюджету обласна вирішить головні проблеми кінця 2011 року

Відбулася 12-та позачергова сесія обласної ради шостого скликання, на якій розглядалося одне питання – внесення змін і доповнень до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2011 рік». У зв’язку з отриманням дотацій з Держбюджету у сумі 52,5 мільйона гривень вдалося закрити головні проблеми області на кінець 2011 року.

Область отримала дотації за підсумками зустрічі голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з Президентом України Віктором Януковичем та Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим під час поїздки до Києва. Практично одразу після цього була перерахована необхідна сума, яка дозволить вирішити головні проблеми області. Які саме – повідомив начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь.

- Запорізькій області надано додаткові дотації та субвенції з Державного бюджету України на суму 52,5 мільйона гривень. Це дозволить нам виділити 11,079 мільйона гривень на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям. 6,58 мільйона гривень буде спрямовано для надання пільг з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг, у тому числі,  компенсації витрат частини доходів у зв’язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку на пальне для фізичних осіб та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Частина цієї суми піде на дотації КП «Запоріжелектротранс» для виплати зарплатні працівникам підприємства. Ще 34,833 мільйона гривень піде на виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ,  на часткові розрахунки адміністративних установ за споживання теплоенергії, - повідомив Сергій Медвідь.

За дане рішення проголосували 76 із 80 присутніх депутатів, ще 4 – утрималися.

Олександр Пеклушенко подякував депутатам облради за оперативне прийняття рішення про освоєння отриманих з Держбюджету коштів.

- Я вдячний вам за активність і хочу наголосити, що ми маємо можливість вирішити проблему фінансового завершення року завдяки підтримці Президента та Прем’єр-міністра. Це зобов’язує нас, по-перше, ефективно використати отримані кошти, а по-друге – для нас 2012 рік почався ще вчора, і у нас є старт для початку наступного року, щоб працювати ще ефективніше. Правильний підхід дозволить нам покращити добробут кожного окремо взятого жителя області, і це – наше головне завдання, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни