Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область та 14 місце у рейтингу - несумісні»

16 грудня 2011 - 14:11

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область та 14 місце у рейтингу -  несумісні»

Олександр Пеклушенко сьогодні вперше головував на засіданні колегії облдержадміністрації після призначення на чинну посаду. Підбиваючи підсумки засідання колегії, він акцентував увагу на  пріоритетах, які регіональна влада визначила для своєї роботи на 2012 рік.

Одним із  головних пріоритетів для Запорізької області стане розвиток села. – Саме розвиток села, я вважаю, повинен стати основним фактором, локомотивом, який підвищить добробут населення області, економічний та соціальний стан регіону в цілому, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Серед пріоритетів обласної влади  також - підвищення якості та доступності медичного обслуговування.

- У 2012 році місцеві бюджети в  першу чергу потрібно сконцентрувати  на посилення матеріально-технічної бази медичних закладів регіону, – підкреслив голова облдержадміністрації.  - Об’єктами №1 для місцевих керівників повинні стати центральні районні та міські лікарні, а фінансування зосередити саме на них.

Важливим предметом докладання зусиль обласної влади стане підтримка інституту сім’ї, дітей та молоді. Голова облдержадміністрації зосередив увагу присутніх  на одному з проблемних питань цього напрямку – створенні робочих місць для молоді.  На його думку, без прориву в цьому питанні перспективи  у регіону не буде.  Планується в наступному році вирішувати і  проблеми малокомплектних шкіл,  утримання яких не тільки дуже дорого обходиться, але й не може забезпечити сільським дітям  належного рівня освіти. Головним засобом у вирішенні цього питання  буде збільшення парку шкільних автобусів. У держбюджеті на наступний рік для їх придбання  Запорізькій області передбачено 14 мільйонів гривень. Потрібно знайти кошти на закупівлю шкільних автобусів і в місцевих бюджетах. Таку задачу перед керівниками територій поставив голова облдержадміністрації.

Нагально потребує уваги питання забезпечення правопорядку та зниження рівня злочинності на території Запорізької області.

А ось до розвитку   туризму та екології  потрібно підходити комплексно,  вважає голова облдержадміністрації. - Тільки вирішення екологічних проблем  відкриє туристам дорогу до Запорізького краю, що має невичерпний  історичний та культурний потенціал,  - наголосив Олександр Пеклушенко.

Що стосується міста Запоріжжя, то спільні зусилля найближчим часом будуть  спрямовані  на розв’язання  проблем запорізького  аеропорту та палацу спорту «Юність». Але питанням №1 залишиться будівництво мостових переходів через р. Дніпро.

– Я бачу послідовність та наполегливість, з якою до вирішення цього питання підійшов керівник «Укравтодору» Володимир Демішкан. І якщо ми об’єднаємо наші зусилля, є надія та підстави для оптимізму, що в 2012 році перші дев’ять  кілометрів мосту будуть побудовані, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни